Gündem

Sözcü yazarı Zeyrek: İmamoğlu ve Kaftancıoğlu şarap içmedi, hesabı organizasyonu yapan iş insanları ödedi

02 Aralık 2019 13:56

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun katıldığı yemekle ilgili, “Sizce Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun şarap içtiği bu şatafatlı sofrayı niçin sosyal medyaya sızdırdı?” paylaşımı yaptı. Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek kendisinin de etkinlikte olduğunu, İmamoğlu ve Kaftancıoğlu’nun şarap içmediğini söyledi.

Gökçek, masanın ‘şatafatlı’ olduğunu belirterek hesabı kimin ödediğini de sordu. Hesabın organizasyonu gerçekleştiren iş insanları tarafından ödendiğini de açıklayan Deniz Zeyrek, gizli saklı bir durum olmadığını ve görüntülerinde sızdırılmadığını belirterek, “Ümraniye'de bir hemşehrimizin mekanında yaptık ve görüntüler mekanın Instagram hesabında ‘story' olarak yayınlandı” dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, organizasyonun ‘içkili’ olmadığını belirten Zeyrek, masada bulunan şarabın yerel üretim olduğunu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından, İzmirli üreticilere destek için ‘sunum’ amaçlı getirildiğini dile getirdi. Zeyrek CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ise tercihini su ve sodadan yana kullandığını belirtti.

"Binali Yıldırım da etkinliğe katılmıştı”

Kars’ı ve kentin ünlü kaz etini tanıtmak için Kars ve Ardahanlı bir grup tarafından her yıl düzenlenen yemeğin bu yıl ki adresinin İstanbul olduğunu belirten Zeyrek, geçen yıllarda da eski Başbakan Binali Yıldırım ve AKP’li bakan Ahmet Arslan'ın katılımıyla Ankara'da bir araya geldiklerini ifade etti. Zeyrek, tanıtım yemeğinin farklı şehirlerde de düzenlendiğini söyledi.

İyi Partili Çıray'dan tepki

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili, yemek tartışmalarına tepki göstererek, "Kimin ne içip içmediğini bir ülkede hırsızlar denetleme cüreti gösteriyorlarsa eyvah!" dedi.