Ekonomi

Sözcü yazarı Toker: Nebati, hakiki bir kredibilite istiyorsa bu kadar ağır iddiaların tartışıldığı bir dönemde MASAK'tan bu konuyu araştırmasını isteyebilir

"Rüşvet ve yolsuzluk iddialarının tartışıldığı bir dönemde, bu iddialar hakkında Hazine ve Maliye Bakanı olarak bir kelime edemiyorsanız, kredibilite de hayali bir sözcükten öteye geçemez"

05 Eylül 2022 08:25

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin haftasonu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda "güçlü kredibilite" vurgusunu köşesinde değerlendirdi. Toker, Suç Örgütü Lideri Sedat Peker'in eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun aralarında bulunduğu rüşvet ağı iddialarını hatırlatarak "Nebati, hakiki bir kredibilite istiyorsa bu kadar ağır iddiaların tartışıldığı bir dönemde MASAK'tan bu konuyu araştırmasını isteyebilir" dedi.

Toker, Nebati'nin açıklamalarında dar gelirlilere yönelik bir söylem olmadığına dikkat çekerek "Güçlü kredibiliteyi var eden en önemli unsurlardan biri, öngörülebilir bir ekonomidir. Maliyet hesabının yapılamadığı bir düzende öngörülebilirliğin olamayacağın, özel sektörden gelen bir siyasi olarak herhalde en iyi bilenlerden birisi olmalıdır Bakan Nebati.

Güçlü kredibilite vatandaşlarını açlığa mahkum etmemekten geçer. İnsanca bir gelir düzeyi ile de yolsuzlukların olmadığı bir rejim arasında sanılandan çok daha güçlü bir bağ vardır.

Cumhurbaşkanlığı danışmanları, siyasiler, eski bürokratlar hakkında yoksulların hayal edemeyeceği tutarlarda rüşvet ve yolsuzluk iddialarının tartışıldığı bir dönemde, bu iddialar hakkında Hazine ve Maliye Bakanı olarak bir kelime edemiyorsanız, kredibilite de hayali bir sözcükten öteye geçemez." dedi.

Yazının tamamı için tıklayın

TIKLAYIN: Bakan Nebati, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ni savundu: Dövizde zaman zaman yaşanan hareketliliğin etki alanı zayıflıyor