Ekonomi

Sözcü yazarı Toker: 'Dış güçler' söylemi açlık ve yoksulluk karşısında hükümsüzleşti

"Yeminli iktidar taraftarları dahi, yüksek kurun her derde deva iyi bir şey olduğu yalanına, TL'nin değer kaybının dış güçlerin oyunu olduğuna artık inanmıyor"

24 Kasım 2021 09:16

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, artan döviz kurları sonrasında hükümet ve bazı çevrelerce yapılan açıklamaların insanları "akılsız yerine koyma" girişimi olarak nitelendirdi. Toker "Galiba bu işin doğasında var: Emeği daha da ucuzlatarak insanları yoksulluğa açlığa mahkum ederken; 'oyun', “Kurtuluş savaşı', 'Allahın yardımı', 'milletin desteği', 'soğan ekmek yemek', 'dış güçler' gibi sözlerle toplumu akılsız yerine koyma girişimleri" dedi. 

Toker yazısında "Ancak Erdoğan ve yol arkadaşlarının gözden kaçırdığı konu, özenle inşa ederek besleyip büyüttükleri medyalarının bu masalları yaysa, hatta yalan habercilik bile yapsa açlık ve yoksulluk karşısında hükümsüzleştiği. Yeminli iktidar taraftarları dahi, yüksek kurun her derde deva iyi bir şey olduğu yalanına, TL'nin değer kaybının dış güçlerin oyunu olduğuna artık inanmıyor." ifadelerini kullandı.