Gündem

Sözcü yazarı Necati Doğru: Vahdettin kafası devlet eliyle canlanıyor

01 Kasım 2023 08:17

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, Cumhuriyet'in 100. yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun son padişahı Vahdettin'in adının devlet protokülünde parlatıldığını belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. Yılı'nı kutladığımız günden bir gün önce de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “2023 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülü” sahiplerini açıkladı.
2023 Kültür ve Sanat Ödülü; bilim alanında ilahiyatçı Prof. Dr. Süleyman Uludağ'a verildi. Süleyman Uludağ da önceki yıllarda bir TV söyleşisinde; “bir kız çocuğunu evlat edinen bir erkek, büyüttüğü kız 18-20 yaşına gelince onunla evlenebilir” demişti. Prof. Uludağ'ın ayrıca “bir gecede 60 kez cinsel ilişkide bulunan şeyhleri” anlatan “Sufi Gözüyle Kadın” adlı kitabı da var.
Yani Vahdettin diriliyor. Devlet eliyle canlanıyor" diye yazdı.

Vahdettin kafasını diriltmek isteyenlerin hemen hepsinin devlete ve kamu kaynağına kapağı attıklarını savunan Doğru, "29 Ekim Cumhuriyet'in kuruluşu günü; “Hakkınızı helal edin, Orhan Gazi, Osman Gazi! Yedi düvelin birleşip yıkamadığı emanetinizin bugün son günü” diye yazan da bir ilçenin Gençlik ve Spor Müdürü. Ve 100. Yılı'nda Cumhuriyet balolarını işaret ederek; “Siz zumba ve valsla oyalanadurun biz burada devam” diye yazan da AKP Ankara milletvekili.
Vahdettin kafası. Kamu parası yiyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...