Ekonomi

Sözcü yazarı Muratoğlu: Önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisinin en büyük derdi hiç şüphesiz verilmiş, verilen, verilecek kredilerin ödenememesi

24 Aralık 2022 08:57

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, kredi batıklarının “ticari sır ayağına” açıklanmadığına dikakti çekti.

“Kredi verilmezse ne olacak? Ekonominin gazı kesileceği için piyasalar asfalttan, mıcır yola geçmiş gibi savrulacak. Bir anda freni köklenmiş TIR gibi olacak. Vergi gelirleri dramatik olarak hızla gerileyecek. Gelir azalınca açık artacak. Seçim öncesi bu durum kabul edilemez. Seçim sonrası zaten ya atı alan Üsküdar'ı geçecek ya da enkaz devredecek. Haliyle ne varsa verir sonuna kadar…” eleştirilerini ifade eden Muratoğlu, devamında şunları kaydetti:

“Açıklamaya göre faturayı görüp kredi vereceklermiş. Sonra da gerçek mi diye kontrol edeceklermiş. Oldu canım… Ben seni ararım. Anlamadıkları ne? Düşük faiz iyi güzel de… Bir anlamı kalmadı ekonominin mevcut halinde… Bugün kredi borcunu ödeyemeyene daha fazla borç verilmesini sağlayarak neyi amaçlıyorlar? Yatırım mı? Üretim mi? İşe alım mı? Geç bunları… ‘Sorun nerede?’ derseniz, şirketlerin dönmeyen kredilerini yapılandırılıp sanki batık değilmiş gibi davranılıyor. Hatta batık şirkete daha çok kredi verilip yüzdürülüyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisinin en büyük derdi hiç şüphesiz verilmiş, verilen, verilecek kredilerin ödenememesi… Göremiyorlar mı bunun geleceğini!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.