Gündem

Sözcü yazarı Muratoğlu: Doğudaki sınır kapılarından sadece sığınmacı değil, cayır cayır kaçak et giriyor ülkeye

"Belli ki sen bu işi başaramayacaksın!”

22 Nisan 2024 06:33

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, iktidarın kırmızı ette uyguladığı politikayı eleştirdiği bugünkü yazısında, “Doğudaki sınır kapılarında sadece sığınmacı değil, cayır cayır kaçak et giriyor ülkeye” dedi. Muratoğlu, “Dünyanın en az et tüketen ülkeleri arasında olduğun halde dünyada en çok et ithal eden iki ülkesinden biri olacaksın, sonra da ülkeyi nereden nereye getirdim diye nutuk atacaksın... Belli ki sen bu işi başaramayacaksın!” diye yazdı.

Yılbaşından bu yana et ithalatına 1 milyar dolar ödeyerek içeride fiyatları aşağı çekmeye çalışan iktidarın bu hamlelerinin işe yaramadığını, zam üstüne zam geldiğini belirte Muratoğlu, “İlk defa 2010 yılında başlatılan kırmızı et ve canlı hayvan ithalatı için ödenen milyar dolarlara rağmen et konusunda somut ve olumlu bir sonuç ortaya çıkmadı. AKP bundan hiç mi ders almadı? Yoksa kazanılan para mı çok tatlı? Bariz şekilde ülkenin kısıtlı döviz kaynaklarının yurt dışına transfer edilmesine zemin yaratıldı. Peki, yurt dışından neredeyse bizde satılanın yarı fiyatına et ithal edilirken fiyatlar neden artırıldı?” ifadelerini kullandı.

Muratoğlu, “Doğudaki sınır kapılarında sadece sığınmacı değil, cayır cayır kaçak et giriyor ülkeye... Girsin de bunu bir tek ben biliyor olamam herhalde... Dünyanın en az et tüketen ülkeleri arasında olduğun halde dünyada en çok et ithal eden iki ülkesinden biri olacaksın, sonra da ülkeyi nereden nereye getirdim diye nutuk atacaksın... Belli ki sen bu işi başaramayacaksın!” sözlerini kaydetti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.