Gündem

Sözcü yazarı: Merkez Bankası’na “babalanma virüsü” girdi, suskunluk peydahlandı!

"Acayip bir durum: Taşeron susuyor. Merkez Bankası 4 Başkan Yardımcısı var onlar da susuyor. Merkez Bankası’nın bağımsız olmaktan çıkartıp; emir kuluna çeviren Cumhurbaşkanı da susuyor."

21 Ocak 2024 09:30

Sözcü yazarı Necati Doğru, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın babasına Merkez Banaksı’nda bir makam odası verildiği ve bir çalışanı asansörde tokatlayıp bir başka çalışanın işten atılmasını sağladığı iddialarını değerlendirdiği bugünkü yazısında eleştirilerde bulundu.

“Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın babasının Merkez Banaksı’na ‘torun bakmaya, aşçılara emir verip yemek yaptırmaya’ gelerek kendine bir makam odası bulabilmesi, istediğini asansörde tokatlayıp, istediğini kat koridorunda işten atma hakkı, hukuku olmaz” diyen Doğru, “Başkan’ın babası Merkez Bankası’nda istediği kadar babalansın, yeri göğü inletsin, herkesi korkutup, sindirip protokol görevlisi Büşra Bozkurt’u işinden atamaz. Çünkü protokol görevlisi maaşını taşeron şirketten alıyor. Ancak taşeron onu işten atar” dedi.

Doğru, “Acayip bir durum: Taşeron susuyor. Merkez Bankası 4 Başkan Yardımcısı var onlar da susuyor. Merkez Bankası’nın bağımsız olmaktan çıkartıp; emir kuluna çeviren Cumhurbaşkanı da susuyor. Babalanma virüsü girdi! Suskunluk peydahlandı” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Uğur Dündar, Merkez Bankası Başkanı'nı savundu: Bebeğine bakıcı tutmak yerine anne ve babası bankada bakıyor, iftira servis ediliyor!