Gündem

Sözcü yazarı: İzmir’de aday gösterilen isim Soyer’den daha başarılı biri değil, neyse ki AK Parti gösterebileceği en kötü adayı seçti

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cemil Tugay'ı aday gösterdi

31 Ocak 2024 08:47

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, CHP’nin İzmir’de büyükşehir belediye başkanlığı için aday gösterdiği Cemil Tugay’la ilgili değerlendirmelerde bulunduğu bugünkü yazısında, “İzmir’de Soyer aday yapılmadı ama yerine aday gösterilen isim Soyer’den daha başarılı biri değil. Neyse ki AK Parti Hamza Dağ’la gösterebileceği en kötü adayı seçti. Yoksa bu kararla CHP İzmir’i kaybedebilirdi!” görüşünü ifade etti.

Zeyrek yazısında şunları kaydetti:

“Ne yalan söyleyeyim, yeni yönetimin Soyer’i aday göstermesini beklemiyordum ve kararlarını normal karşıladım. Böyle bir hakları vardı. Ancak yerine ‘daha başarılı biri’ aday yapılır diye düşündüğümden, açıklanan isim benim için şok edici oldu. Zira Cemil Tugay ismini ilk duyduğumda ‘Karşıyaka’da bu kadar memnuniyetsizlik varken sırf kurultayda destek veren yol arkadaşları diye aday göstermezler’ diye düşünmüştüm. Şöyle özetleyeyim: İzmir’de Soyer aday yapılmadı ama yerine aday gösterilen isim Soyer’den daha başarılı biri değil. Bu da kararın ‘kurultay hesaplaşması’ ve ‘garanti belediyeye tanıdık aday’ yaklaşımıyla alındığını gösteriyor. Neyse ki AK Parti Hamza Dağ’la gösterebileceği en kötü adayı seçti. Yoksa bu kararla CHP İzmir’i kaybedebilirdi!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.