Gündem

Sözcü yazarı Erkin: CHP’de sürpriz görüşmeler olabilir

29 Haziran 2023 12:56

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, CHP içindeki isimlerin, “Herkes bayram sonrasına hazırlık yapıyor. İstanbul'da tabanın tavrı önemli. Aktörlerin çoğu İstanbul'da. Ciddi bir yarış olacak” değerlendirmesi yaptığını aktardı.

Bayram sonrasında yapılacak görüşmeler olduğunu ifade eden Erkin, şunları kaydetti:

“Ekrem İmamoğlu, Engin Altay, Özgür Özel, Bülent Tezcan, Veli Ağbaba ‘değişim’ci ancak ortaklaşma konusunda daha adım atılmadığı biliniyor. Dün Tezcan'ın bana verdiği röportajda ‘Kadro hareketi’ vurgusu önemli ve 3 Temmuz'dan sonra bu durum ete kemiğe bürünecek gibi. CHP'de seçmen kadar 1200 delege ve doğal delegenin (Milletvekilleri, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri) oyu CHP'nin kaderini belirleyecek. Bu noktada da örgütleri iyi tanıyan ve etkili olan isimler öne çıkacak. Kurultayda aday olmak isteyen başkan adaylarının delege üzerinde etkili olan yöneticilerle de görüşmesi kaçınılmaz. Burada birbirleriyle ‘uyumlu olmayan’ CHP'liler de ortaklaşabilir diyelim. Bunu da yakında anlarız!

CHP'deki tabloyu okurken, süreçte sessiz kalan ve bekleyen isimler, poziyon alanların açıklamalarını not ediyor. Örneğin… Bir yönetici, ‘Bülent Tezcan'ın açıklamalarını önemsemek gerekiyor çünkü içerden konuşuyor ve sağlıklı tarifleri var’ değerlendirmesi yaptı. Yine de ortak kaygı şu: ‘Lider değişsin ama yerel seçim sürecini ıskalamamak lazım. Lider değiştirdiğimiz zaman biz yerel seçimleri kazanacak mıyız? 2019'un dinamiği bu muydu? Bu soruların cevabını veremiyorlar.’”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.