Gündem

Sözcü yazarı Dündar: Sedat Peker, o cinayeti örten sır perdesini kaldırırsa, iddia olarak dile getirdiğim gerçeği hep birlikte öğrenmiş oluruz

26 Haziran 2022 09:24

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, Tarık Ümit cinayetine ilişkin olarak, "Sedat Peker, o cinayeti örten sır perdesini kaldırırsa, iddia olarak dile getirdiğim gerçeği hep birlikte öğrenmiş oluruz" düşüncesini dile getirid.

Dündar yazısında, "Peki Tarık Ümit, neden öldürüldü? MİT'in eski yetkililerinden Mehmet Eymür'e yakınlığı nedeniyle Mehmet Ağar, Korkut Eken, İbrahim Şahin ve Susurluk Çetesi'ndeki diğer isimlerin tepkisini çekiyordu. Ama onun ölümünü uzun süre araştıran, mahkemelerde tanıklık yapan ve Cemalettin Ümit'le birçok kez konuşan bu satırların yazarına göre; Tarık Ümit'in ölüm emri, yüklü bir uyuşturucu parasının paylaşımındaki ihanet nedeniyle verilmişti. Sedat Peker, o cinayeti örten sır perdesini kaldırırsa, iddia olarak dile getirdiğim gerçeği hep birlikte öğrenmiş oluruz." ifadesini kulladı. 

TIKLAYIN |   Eski MİT yöneticisi Eymür: Devlet görevlileri 18 kişiyi para için öldürdü; Çiller cinayetleri biliyordur, ama Ağar kim bilir nasıl takdim ediyordur!