Gündem

Sözcü yazarı Doğru: Yeniden Refah Partisi'nin katılımıyla;  “kadınsın seni istersem döverim, istersem öldürür mezara koyarım ittifakı” kuruldu

"Tayyip Erdoğan'ın gelişi kadın eliyle oldu, gidişi kadın bilincinin uyanmasıyla olacak!"

26 Mart 2023 12:09

Sözcü yazarı Necati Doğru, Yeniden Refah'ın Cumhur İttifakı'na katılmasına ilişkin olarak, "Kadınsın seni istersem döverim, istersem öldürür mezara koyarım ittifakı' kuruldu" yorumunu yaptı. 

Doğru yazısında, "Masayı dağıtmaya çok uğraştılar. Başaramadılar. Reis'in muhtaç olduğu oy tabanının genişlemesi için Yeniden Refah Partisi, ittifak kanadı altına alındı.Böylece; “kadınsın seni istersem döverim, istersem nafaka vermeden boşar, istersem öldürür mezara koyarım ittifakı” kuruldu. AKP'nin önde gelen kadın kurmayı Özlem Zengin, bu ittifakın kurulmasına karşı çıktığı için kendi mahallesinden taşa tutulmuş ve “tehdit ediliyorum, hüzün duyuyorum” diyerek feryat etmişti.vYankı bulacaktır. Yeniden Refah Partisi'nin katılımıyla; 'kadınsın seni istersem döverim, istersem nafaka vermeden boşar, istersem öldürür mezara koyarım ittifakı' kuruldu. Sandığa az kaldı. AKP'li kadınlar.MHP'li kadınlar. Bunu karşılıksız bırakmayacaktır. Tayyip Erdoğan'ın gelişi kadın eliyle oldu, gidişi kadın bilincinin uyanmasıyla olacak!" ifadesini kullandı. 

Ne olmuştu?

Radikal İslamcı HÜDA-PAR’ın desteğini alan AKP, Yeniden Refah Partisi’yle de görüşmüştü. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılmayacaklarını açıklamıştı. Tüm şehirlerde seçime girecek partinin cumhurbaşkanı adayı Erbakan imza toplamaya başlamıştı. 

Ancak bugün ittifak protokolünü Yüsek Seçim Kurulu’na veren cumhur ittifakında Yeniden Refah sürprizi yaşandı. Cumhur ittifakı artık AKP, MHP, BBP ve YRP’den oluşuyor. HÜDA-PAR ise dışardan destekleyecek.

YRP, cumhur ittifakına katılmak için 30 maddelik bir talep listesi sunmuştu. Taleplerden biri de ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu’nun değiştirilmesiydi.

YRP’nin bu talebine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin karşı çıkmış; bu karşı çıkış AKP içindeki bir grubun da tepkisini çekmişti. Yaşananların ardından YRP, seçimlere tek başına gireceğini ve cumhurbaşkanı adayı çıkaracağını duyurmuştu. Ancak YRP, ittifak protokollerini YSK’ya teslim etme süresinin dolmasına saatler kala Cumhur İttifakı'na katılmıştı.