Gündem

Sözcü yazarı Doğru: Sanki Türkiye'de ilk kez bir deprem olmuş­çasına herkes büyük bir şaşkınlık içinde görünmeyi seçiyor

19 Şubat 2023 10:15

Sözcü yazarı Necati Doğru, "2-3 yıl geçer cehennemi yer yüzüne çıkartan bu korkunç depremin yıkıntısını da unuturuz diye korkmaktayım. İşte yalancı laf! Dillere yapıştı. 'Depreme hazırlıksız yakalandık' diye söyleyip bahaneye sarılarak rahatla­maktayız. Sanki Türkiye'de ilk kez bir deprem olmuş­çasına herkes büyük bir şaşkınlık içinde görünmeyi seçiyor." düşüncesini dile getirdi.

Doğru yazısında, "Kentlere göç.Nüfus artışı.Kent planı yapmamak.Yapılana da uymamak.Arsa rantı yaratmak. Büyüyen kentin imar rantını zenginleşme aracı haline getiren arsız azınlık sanki bu ülkede değil de uzayda yaşıyormuş gibi davranmak. Sorsanıza! Sorgulasanıza? Bizim şu son depremle yıkılan 10 kentimizi ve muhtemel yeraltı kırılmaları ile yıkılacak diğer kentleri­mizi ”depreme hazırlıksız yakalanacak kuyuların içine” kim itekleyip attı? Bütün kentlerimizin; güneşi, yağmuru, rüzgarı, temiz havayı, kuş sesini, çiçeği, böceği, doğayı, tabiatı yok ederek depreme hazırlıksız büyümesi “inşaat tica­reti ile siyasetin” para yapmak, servet biriktirmek, sınıf atlamak levyesi haline getirilmesi sonucunda oldu." ifadesini kullandı.