Gündem

Sözcü yazarı: AK Parti'nin yarattığı medya düzeni, CHP'nin de medya düzeni haline gelmiş!

“Öyle anlaşılıyor ki AK Parti'nin kendi üyelerine uyguladığı ‘ifade özgürlüğüne aykırı’ bütün yöntemler, bundan sonra CHP'lilere de uygulanacak”

14 Temmuz 2023 10:10

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, CHP'nin “Medya İletişim Yönergesi”ni eleştirdi; “Bu cümleleri yazanlar ya gazetecilik hakkında hiçbir fikir sahibi değiller ya da AK Parti'nin yarattığı medya düzeni, CHP'nin de medya düzeni haline gelmiş” diye yazdı.

Sözcü yazarı Zeyrek, yönergedeki şu iki cümleye dikkati çekti:

“Gazete röportajları için de hangi sayfada, sayfanın neresinde ne kadar alan olacağı ile ilgili bilgi alınmalıdır.”

“Röportajlar için basım öncesi hazırlanan içerik görülmeli, onay verilmeden yayınlanmaması koşuluyla ilgili mülakatlar verilmelidir.”

Zeyrek, “Bu cümleleri yazanlar ya gazetecilik hakkında hiçbir fikir sahibi değiller ya da AK Parti'nin yarattığı medya düzeni, CHP'nin de medya düzeni haline gelmiş. Hiçbir gazeteci bir siyasetçiyle röportajın hangi sayfada, sayfanın neresinde, ne kadar yayınlanacağı konusunda pazarlık yapmaz. Siyasetçi yapmaya çalışırsa da gazeteci o röportajdan vazgeçebilir. Bir gazetecinin yazacağı bir metni, yayınlanmadan önce görme şartı ise gazeteciye hakarettir” ifadelerini kullandı.

“İki sayfalık yönergeyle dört maddelik ‘CHP Medya Tutum Belgesi’ndeki sorunlar bunlarla da sınırlı değil” diyen Zeyrek, şöyle devam etti:

“Parti üyelerine, milletvekillerine, yöneticilere kendilerini ifade etme konusunda adeta sıkıyönetim getirilmiş. Öyle anlaşılıyor ki AK Parti'nin kendi üyelerine uyguladığı ‘ifade özgürlüğüne aykırı’ bütün yöntemler, bundan sonra CHP'lilere de uygulanacak. Bu belgeye geçit veren Kemal Kılıçdaroğlu sanırım, ‘Madem Demokrat Dede olarak Türkiye'deki iktidarı kazanamıyoruz, biz de Tayyip Erdoğan gibi demir yumruk olup partideki iktidarı koruyalım’ diyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.