Medya

Sözcü'de toplu işten çıkarma; Çiğdem Toker ve Serpil Yılmaz'ın da yazılarına son verildi!

02 Kasım 2022 20:29

T24 Haber Merkezi

Sözcü ve Korkusuz gazeteleri aralarında, Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan, Hüsnü Mahalli, Ahmet Takan'ın yazılarına son verildi. 40'a yakın gazetecinin işten çıkarıldığını öne sürüldü.

İşten çıkarmalar için ekonomik sebepler gerekçe gösterildi. Yazılarına son verilen Çiğdem Toker, "Sözcü gazetesinde yayımlanan köşe yazılarıma, 'küçülme' gerekçesiyle son verildiği bildirildi. Gazete yönetimine ve okurlara bugüne kadarki destekleri için teşekkür ederim." açıklamasını yaptı. 

"2017'den beri her pazartesi Sözcü'de yazdığım yazılarıma -ekonomik sıkıntı gerekçe gösterilerek- son verilmiştir" diyen Sinan Meydan, "6 yıl boyunca özgürce yazmamı sağlayan Sözcü gazetesine beni ülkenin en çok okunan yazarlarından biri yapan siz değerli okurlarıma çok teşekkür ediyorum. Ekonomik gerekçeye gelince, Şubat 2022'den beri aylık 13 bin TL telif alıyordum. İşime, ülkeme, okurlarıma saygıyla gerekirse ücretsiz de yazardım.Cumhuriyetin yüzüncü yılında giderken sayfamı korumak önemliydi, olmadı. Yazmaya, anlatmaya devam edeceğim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesini kullandı. 

Mahalli: Köşe yazılarıma son verildi 

Gazeteci Hüsnü Mahalli, yaklaşık 5 yıldır yayımladığı Korkusuz gazetesindeki köşe yazılarına son verildiğini duyurdu. Mahalli,  "Yaklaşık beş yıldır yazdığım Korkusuz’daki köşe yazılarıma son verilmiştir. Geçen süre içinde hiç bir yazıma müdahale etmeden yayınlayan gazete yönetimine ve yazı işlerindeki meslektaşlarıma samimi dostluklarından dolayı teşekkür ediyorum. Mücadeleye devam" açıklamasını yaptı. 

Serpil Yılmaz da 29 Ekim'de "Cumhuriyet’in Kazanımları' plaketimi aldığım gün, Sözcü’deki yazılarıma son verildiği tebliğ edildi. Herkesin takdiri farklı oluyor!" sözleriyle yazılarına son verildiğini duyurmuştu. 

TIKLAYIN | Serpil Yılmaz: Sözcü’deki yazılarıma son verildiği tebliğ edildi