Gündem

Telegram'dan uyuşturucu siparişi: Kod adı 'Metin Amca'

Türkiye'de özellikle son dönemde uyuşturucu madde kullanımı artıyor. Türkiye, Avrupa genelinde metamfetamine bağlı ölümlerde ilk sıralarda yer alıyor

01 Eylül 2023 10:01

Sosyal medya platformu Telegram’da “Metin Amca”, “Methe abi” adıyla kurulmuş pek çok gruptan uyuşturucu madde siparişi verilebildiği ortaya çıktı.

Halk TV'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; Telegram’da “Metin Amca”, “Methe abi” adıyla kurulmuş gruplardan, uyuşturucu madde temin ediliyor. Binlerce kullanıcının girdiği bu gruplarda herkes istediği maddeyi yazıyor, satıcıyla konuşuyor ve Türkiye’nin her yerinde bu maddelere ulaşabiliyor.

Grupların her gün biri kapanıp, diğer açılıyor. “Amca” adıyla metamfetamin, “Line” adıyla kokain, “Mari” adıyla esrar satılıyor. “Online” demek ise "satışa hazır" anlamına geliyor.

Eve teslimat dahi var! 

Grupta yazan uyuşturucu satıcılarıyla özelden konuşulabiliyor. Fiyatta anlaşılırsa eve kadar kurye gibi gelip kapıdan teslimat yapıyorlar.

Çoğu satıcı ise metrobüs durakları, meydanlar gibi açık yerleri tercih ediyor, mobil şekilde çalışıyor. 500 liraya esrara, 1-2 bin liraya kokaine, 300-400 liraya metamfetamine ulaşılabiliyor. 

Uyuşturucunun alenen satıldığı Telegram gruplarında ekran kaydı almak ise yasak.