Gündem

Sosyal-İş Sendikası: Uluslararası Af Örgütü yönetimi tek yönlü bir kararla TİS görüşmelerini sonlandırmışlardır

08 Haziran 2023 16:17

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Sosyal İş Sendikası, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi yönetimiyle toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin sonlanmasına ilişkin, "İşveren, defalarca sormamıza ve hatta toplantı tutanaklarında kayıt altına almamıza rağmen belirledikleri 60 günlük süreden sonra anlaşma sağlanamaması halinde 2023 yılı için müzakereleri sonlandıracaklarının gerekçesini açıklayamamışlardır ve tamamen tek yönlü bir kararla TİS görüşmelerini sonlandırmışlardır" açıklamasını yaptı.

DİSK’e bağlı Türkiye Sosyal Sigortalar, Eğitim, Büro, Ticaret Kooperatif ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Sosyal-İş), 6 Haziran’da yaptığı açıklamada, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve sendika arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi yönetiminin masadan kalkarak sonuçsuz kaldığını duyurmuştu.

Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Dünden bu yana UAÖ yöneticileri tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamaları kaygı ile takip ediyoruz. TİS görüşmelerinin sendikamızla sağlanan karşılıklı mutabakata dayanarak sonlandırıldığı doğru değildir. İşveren, defalarca sormamıza ve hatta toplantı tutanaklarında kayıt altına almamıza rağmen belirledikleri 60 günlük süreden sonra anlaşma sağlanamaması halinde 2023 yılı için müzakereleri sonlandıracaklarının gerekçesini açıklayamamışlardır ve tamamen tek yönlü bir kararla TİS görüşmelerini sonlandırmışlardır.

UAÖ yöneticilerini ortak değerimiz olan Af Örgütü’nün güvenirliğine zarar verecek açıklamalardan kaçınmaya ve en kısa sürede TİS müzakerelerinin devamına davet ediyoruz. Açıklamalarımızın istikameti TİS teklifimiz çerçevesinde bir uzlaşmaya varmak ve üyelerimizin sendikal haklarını savunmaktır.

Bu hafta sonu toplanacak UAÖ Türkiye Şubesi Genel Kurulunun diğer pek çok insan hakları meselesi gibi üyelerimizin sendikal örgütlenmesine de sahip çıkacağına ve TİS temelinde bir çözümü destekleyeceğine inanıyoruz. Sendikal Haklar İnsan Haklarıdır."