Kültür-Sanat

Son Akşam Yemeği'nin "Latife Hanım'ı" Pelin Akil: Atatürk’ün onda sevdiği özellikleri anladım

02 Ekim 2023 01:53

"Son Akşam Yemeği" filminde Atatürk'ün eski eşi Latife Uşşakî'yi canlandıran Pelin Akil, "Araştırırken Latife’yi çok sevmeye başladım. Atatürk’ün onda bulduğu, sevdiği özellikleri anlamaya çalıştım" dedi.

Cumhuriyet ilan edilmeden bir gün önce 28 Ekim 1923 Pazar günü ve gecesi Çankaya Köşkü’nün mutfağında yaşananları anlatan "Son Akşam Yemeği" filmi, 27 Ekim'de seyirciyle buluşacak.

Onur Tuna, Pelin Akil, Engin Şenkan, Necip Memili, Mustafa Avkıran, Aslı Tandoğan ve Azra Aksu gibi isimleri bir araya getiren Son Akşam Yemeği'nde, Mustafa Kemal'i Onur Tuna, Latife Hanım'ı da Pelin Akil de canlandırıyor.

Yönetmenliği Levent Onan'ın, yaratıcı yapımcılığını Esra Seyrekbasan’ın yaptığı, ön hazırlık çalışmaları yaklaşık iki yıl süren filmin senaryosunu Ayla Hacıoğulları ile Vilmer Özçınar kaleme aldı.

Senaryoyu okurken heyecanlandığını belirten Pelin Akil, “Çok yalın, akıcı ve okurken içinize işleyen sıcacık bir anlatımı vardı” dedi.

"Latife’yi çok sevmeye başladım"

Akil, “Atatürk’ün eşi olması dışında Latife Hanım nasıl biri, ne sever, tavrı, duruşu gibi konularda hiç bilgim yoktu. Senaryoyu okurken gözümde canlanan anları besleyecek, ona ruh katacak verilere ihtiyaç duydum. Araştırırken Latife’yi çok sevmeye başladım. Atatürk’ün onda bulduğu, sevdiği özellikleri anlamaya çalıştım” dedi.