Gündem

Soma Maden Faciası'nda eşini yitiren Naciye Kaya: Soma'nın adaleti Kılıçdaroğlu başa gelirse gelecek; başka şansımız yok

01 Mayıs 2023 23:21

Soma katliamında eşi Mustafa Kaya’yı yitiren Naciye Kaya, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Manisa mitingine katıldı. Kaya, “Soma’nın adaleti, Kılıçdaroğlu başa gelirse gelecek. Başka şansımız yok yani. Gelmezse, ölen öldüğü ile kalacak. Giden gittiği ile, çocuklar babasız kaldığı ile kalacak. Babasız çocuk büyütmek çok zor” dedi.  

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Manisa mitingine katılan yurttaşlar, ANKA Haber Ajansı’na hem sorunlarını anlattı, hem de Kılıçdaroğlu’nu destekleme nedenlerini açıkladı.

Soma katliamında eşi Mustafa Kaya’yı kaybeden ve 2 çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kalan Naciye Kaya de mitingdeydi. Kaya, Türkiye’deki adaletsizliğin bitmesini isteyerek, “Bu adaletsizlikten bıktık artık. Değişim zamanı geldi de çoktan geçti bile. Değişmesi gerekiyor artık. Durmamız lazım artık, durmamız. Değişecek, değişmekten başka şansımız yok. Değişmezsek bittik artık biz. Türkiye bitti” diye konuştu.

“Adaletsizlikten bıktık artık” diye vurgulayan Kaya, “Benim daha önce de abim vefat etmişti, maden faciasında. Biliyordum ben adalet olmayacağını ama bu kadar da olmazdı yani. Çok uğraştık, didindik ama başaramadık. İnşallah, Kemal Kılıçdaroğlu gelirse adaleti bulacağımıza inanıyorum” dedi.

"Kılıçdaroğlu gelirse adalet var. Değilse yok"

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Soma’nın adaleti, Kılıçdaroğlu başa gelirse gelecek. Başka şansımız yok yani. Gelmezse, ölen öldüğü ile kalacak. Giden gittiği ile, çocuklar babasız kaldığı ile kalacak. Babasız çocuk büyütmek çok zor. Umarım değişir, gerçekten inanıyorum. Kılıçdaroğlu gelirse adalet var. Değilse yok, bitti. Bu iktidar değişmediği sürece 301 kişi de ölür, 501 kişi de. Adaletsizlik olduğu sürece.”

Kaya, Amasra maden faciasında da adaletin gelmesi için iktidarın değişmesi gerektiğini ifade ederek, “Bizde nasıl yaptılarsa, madenden işçiler çıkmadan para muhabbeti yaptılar. Yani ailelere şu kadar para vereceğiz. Alın parayı, susun… Bizde de aynı. Şu kadar para verdik. Ailelere şu kadar yapıyorlar ya. İçeride cenaze varken bunu yapmayın. Hiçbir tutuklu beklemesinler, adaletsizlik Kılıçdaroğlu gelirse bitecek” diye konuştu.