Gündem

"Sizin 'tarikat' dediğiniz bizim 'STK' dediğimiz yapılarla protokolümüz var" diyen Milli Eğitim Bakanı Tekin hakkında suç duyurusu

19 Aralık 2023 21:21

T24 Haber Merkezi

Bütçe görüşmeleri sırasında, "Sizin 'tarikat' dediğiniz bizim 'STK' dediğimiz yapılarla bizim protokolümüz var; çocukların dağa çıkmasını engelliyorlar. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim"  diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunulacak. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 17 Aralık'ta TBMM Genel Kurulu'nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmeleri sırasında Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, "cemaat ve tarikat" savunması yaparak, sivil toplum kuruluşu olarak göstermiş ve Bakanlıkla aralarında protokol olduğunu söylemişti. 

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bu protokollerden bin 167 tanesi resmi kurumlarla, 550 tanesi STK'larla, 986 tanesi ise TEMA'dan Kızılay'a bir sürü STK'yla. Bunların içerisinde sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum" diyen Tekin, protokol yapmaya devam edeceklerini bildirerek, "Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için sizin insan kaynağınıza, insan yetiştirmemek için buna devam edeceğim" diye konuşmuştu. 

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Tekin hakkında 20 Aralık günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayet dilekçesi verilecek. 

TIKLAYIN - Bakan Yusuf Tekin: Sizin 'tarikat' dediğiniz bizim 'STK' dediğimiz yapılarla bizim protokolümüz var; çocukların dağa çıkmasını engelliyorlar

TIKLAYIN - ÇYDD'den Bakan Tekin'e: Tarikat ve cemaatler sivil toplum örgütü değil, hukuk dışı yapılardır