Gündem

Siyasi takibin faturası polise

07 Mart 2019 12:30

Haber: Fatih Karagülle 

Giresun'un ilçesinin Saadet Partili Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım'ın aracı, yaklaşık iki hafta önce bir araç tarafından taciz edildi. Araçtan AKP'nin belediye başkan adayı Sezer Kadakal da çıktı. Olayın ardından polis memurunun görev yeri değiştirildi. Duruma tepki gösteren ilçe halkı yaşananları sosyal medya hesaplarındaki profil görsellerini polis memurunun fotoğrafıyla değiştirerek tepki gösterdi.    

İddiaya göre olay şöyle yaşandı; 23 Şubat akşam saatlerinde Çanakçı Belediye Başkanı Kasım, arkadaşlarıyla birlikte çay içmek için tek araçla hareket ettiler. Aracın hareket etmesinden kısa bir süre sonra Trabzon plakalı bir araç Kasım'ın aracını takip etmeye başladı. Takip eden arabanın trafiği tehlikeye sokacak manevralar yapması üzerine 155 Polis İmdat numarası arandı. Telefon, Çanakçı'ya komşu olan ilçe Görele'nin emniyet müdürlüğüne bağlandı. Telefona çıkan polis, durumu Çanakçı Emniyet Müdürlüğü'ne bildirileceği söyledi. Yaklaşık 2 dakika sonra *** 22 66 numaralı telefondan Kasım ve beraberindekiler arandı, şikâyetleri soruldu. 

Güvenlik güçleri belirtilen aracı polis çevirme noktasında durdurarak kimlik sorgusu yapmak istedi. O sırada araçtan AKP'nin Çanakçı adayı Kadakal da indi. İddiaya göre Kadakal, "Ben Cumhurbaşkanının imzasıyla gelen başkan adayıyım" dedi, "Beni arayamazsınız" ifadesini de tartışma sırasında dile getirdi. 

Yaşananların ardından polis memurunun görev yeri değiştirildi. Duruma tepki gösteren Çanakçı halkı sosyal medya hesaplarındaki profil görsellerini polis memurunun fotoğrafıyla değiştirerek kampanyaya başladı. 

Profil fotoğrafını değiştiren bazı sosyal medya kullanıcıları şöyle: