Gündem

Sınır Tanımayan Gazeteciler: Tolga Şardan dahil 4 habercinin hapsedilmesine zemin yaratan “Sansür Yasası” düzenlemesi iptal edilmelidir!

06 Kasım 2023 13:21

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), T24 yazarı Tolga Şardan’ın tutuklanmasının ardından bir kez daha gündeme gelen “sansür yasası”ndaki “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” maddesinin iptali için gazetecilik örgütlerinin basın nöbeti çağrısına destek verdi.

T24 yazarı Tolga Şardan ve halktv.com.tr muhabiri Dinçer Gökçe'nin ardından Kısa Dalga yazarı gazeteci Cengiz Erdinç'in gözaltına alınması, Meclis’ten geçen ve “sansür yasası” olarak adlandırılan yasa içinde yer alan “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” maddesini bir kez daha gündeme getirdi. Basın örgütleri, Anayasa Mahkemesi’nin 8 Kasım Çarşamba günü esastan görüşeceği “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuyla hapis cezası getiren maddesine karşı durmak için tüm demokrasi taraftarlarını gerçekleştirecekleri sessiz protestoya davet etti.

RSF Türkçe’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, basın örgütlerinin sessiz eylem çağrısına destek verildi, şöyle dendi:

“Dezenformasyon” ile mücadele adına çıkarılan, ilk yılında Tolga Şardan dahil 4 habercinin hapsedilmesi, en az 20’sinin işlem görmesine zemin yaratan “Sansür Yasası” düzenlemesi, 8 Kasım'da Anayasa Mahkemesi'nde görüşülecek. #TCK217A iptal edilmelidir!