Dünya

Singapur'da polis robotları devriye gezecek

15 Haziran 2023 09:59

Singapur'un Changi Havaalanında devriye görevinde bulunan polis robotlarının ülkenin geneline yaygınlaştırılacağı açıklandı.

Nisan ayından bu yana terminalde, ön saflardaki polis memurlarına destek olmak üzere iki devriye robotu konuşlandırıldı ve sahadaki ek gözler olarak hizmet veriyor.

Channel News Asia'da yer alan haberde, polisin bugün yaptığı açıklamaya göre Singapur genelinde daha fazla robotun konuşlandırılması planlanıyor.

Her robot 360 derecelik görüş alanına sahip bir kamera ile donatılmış durumda. Kamera, 2,3 metreye kadar yükseltilebilen uzatılabilir bir direğe monte edilmiş olup, havalimanı polis operasyon odasındaki memurların yerde olup bitenleri daha iyi görebilmelerini sağlıyor.

Vatandaşlar da robotun ön tarafındaki bir düğmeye basarak havalimanı polisiyle doğrudan iletişime geçebiliyor ve operasyon odasındaki bir memurdan anında yanıt alabiliyor.

Robotlar, dahili hoparlörler aracılığıyla sesli mesajlar yayınlayabiliyor ve bir LCD panelde "Polis Operasyonu Devam Ediyor" gibi mesajları görüntüleyebiliyor.

Sinyal lambaları, sirenler ve hoparlörlerin yardımıyla robotlar ayrıca bir güvenlik kordonu oluşturabiliyor ya da bir olay sırasında polisler gelmeden önce çevredekileri uyarabiliyor.