Dünya

Singapur’daki tek at yarışı arazisi konut inşası için kullanılacak

06 Haziran 2023 13:03

Güneydoğu Asya’da bulunan küçük ada ülkesinin tek yarış pisti olan Singapur Hipodromu’nun önümüzdeki yıl son toplantısını yapacağı açıklandı.

BBC’nin haberine göre hükümetin 120 hektarlık alanı kamusal ve özel konut inşasına tahsis edeceği bildirildi.

Singapur’da ilk kez 1842 yılında İskoç tüccar William Henry Macleod Read’in girişimleriyle koşulan at yarışının ülke tarihinde uzun ve seçkin bir geçmişe sahip olduğu belirtilen haberde, merhum İngiliz Kraliçesi II. Elizabeth’in de 1972 yılında ülkeye ziyareti sırasında kendi adıyla anılan kupanın açılışını yaptığı, kendisinin 2006 yılında ikinci kez bu yarışa katıldığı aktarıldı.

Öte yandan Hipodrom’un internet sitesinden yapılan açıklamada Singapurlular’ın artan ihtiyaçlarına değinilerek “Kranji’deki saha, arazi sıkıntısı çeken Singapur’da değerli bir kaynağı temsil etmektedir” ve “Singapur’un geleceğine yatırım yapma ihtiyacı konusunda hükümetle aynı görüşteyiz” ifadelerine yer verildi.

Kulübün yerel at yarışları için sorunsuz bir süreç geçirmek adına hükümetle birlikte çalışacağı ve arazinin 2027 yılında hükümete devredilmesi için gerekli hazırlıkları yapacağı, yarış atı sahiplerine ve antrenörlerine atların bakımı ve ihracatı için destek sunulacağının da bilgisi verildi.

  1. Büyük Singapore Altın Kupası’nın 2024 Ekim’inde tamamlanmasıyla sahanın son yarışı koşulmuş olacak. 2027 yılına kadar arazinin hükümete devrinin gerçekleşmesi bekleniyor.