Kültür-Sanat

Sina Koloğlu: Kara Kaküllü Kız Emine Adalet Pee dizisinin tanıtım afişinin hazırlandı

18 Eylül 2023 12:41

Gazeteci Sina Koloğlu, Emine Adalet Pee'nin hayatını anlatan, Adı Kara Kâküllü Kız Emine Adalet Pee dizisinin tanıtım afişinin yayınlandığını duyurdu.

Koloğlu, daha önce yaptığı açıklamasında; 14 yaşında Almanya’ya yerleşen ve Almanların Paris'i işgali dahil, birçok bilgiyi Türkiye'nin Viyana Konsolosu'na ulaştıran Emine Adalet Pee'nin hayatının dizi olacağını ifade etmişti.

Koloğlu, bugün yaptığı sosyal medya paylaşımında; söz konusu dizinin 8. bölümüne kadar yazıldığını aktardı. 

Koloğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"TÜRK MATAHARİ ADALET PEE'NİN TANITIM AFİŞİ YAYINLANDI Türk Matahari'si olarak da bilinen, Emine Adalet Pee'nin hayatı dizi olacak haberini, bu köşede duyurmuştum. Adı '#KaraKâküllüKız Emine Adalet Pee' olan dizinin. 8 bölümü yazıldı. Ve artık hayata geçecek anlamına gelen 'Tanıtım Afişi' de hazırlandı. Yaratıcı yapımcılığını Mine Şengöz’ün yaptığı, Şaziye Karlıklı’nın aynı adlı biyografik eserinden uyarlanan, öykü ve tretmanı Mine Şengöz, Zehra Çelenk, Erdinç Ulutaş tarafından yazılan projenin senaristliğini Zehra Çelenk yapıyor. 

Dizinin danışmanı Tuğrul Eryılmaz. Üç sezon olarak tasarlanan dizinin cast çalışmaları ekim ve kasım aylarında tamamlanacak. BU ROLE KİM GİDER? Daha önce yazdığım yazıya yorum yapanlar arasında öne çıkan isimler; #AycaAyşinTuran, #NesrinCavadzade, #AslıhanMalbora, #PınarDeniz...

Bir de tabii 'Hayatını en çok oynamak istediğim bir isim' diyen #MirayDaner var. Bir kadın oyuncu için 'kariyerini' bir üst basamağa çıkartacak rol olması, diziye ilgiyi arttırıyor. Sonunda bakalım 'Emine Adalet Pee'yi kim oynayacak?"