Magazin

Sina Koloğlu: İspanya'da yeni kuşak Türk dizileri tutmuyor!

Hande Erçel ile Kerem Bürsin olmadı, “Doğduğun Ev Kaderindir” küme düştü; İyilik dizisi ne yapacak?

05 Temmuz 2023 11:46

Gazeteci-müzisyen Sina Koloğlu, “İspanyol basınında son zamanlarda okuduklarım 'yeni kuşak Türk dizilerinin' bir öncekiler kadar bekleneni vermedikleri yönünde” dedi.

Koloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türk dizileri İspanya'da genelde çok iyi iş yapıyor. Önce dizi yayınlayan küçük çaplı paralı kanallarda yer aldılar. Burada gösterdikleri reyting başarılarından sonra açık kanallarda yayınlandılar. Ve yayınlandıkları birçok kanalı 'gün birincisi' yaptılar. İspanyol basınında son zamanlarda okuduklarım 'Yeni kuşak Türk dizilerinin' bir öncekiler kadar (Fatmagül, Anne, Kadın vs gibi) bekleneni vermedikleri yönünde” ifadelerini kullandı.

Koloğlu, bazı yapımları örnek göstererek şöyle devam etti:

Hande Erçel ile Kerem Bürsin olmadı

"Mesela 'Sen Çal Kapımı' dizisi. Başrollerinin Hande Erçel ile Kerem Bürsin'in oynadıkları dizi, İspanya'da Antena 3 kanalında 'Love İs İn The Air' adı ile yayınlandı. 'İlk sezonunu tamamlamadan Divinity'(Mediaset İspanya' nın kadınlara yönelik kanalı) ye geçiş yaptı.

“Doğduğun Ev Kaderindir” küme düştü

Bir başka örnek 2019 yapımı Doğduğun Ev Kaderindir. İspanya'da Mediaset İspanya grubunun açık kanalı Telecinco kanalında 'My House, My Destiny' adı ile yayınlandı. Ancak bu dizi de izlenme oranlarında zorluklarla karşılaştı, beklenen dönüş olmadı. Önce gece geç saatlere kaydırıldı daha sonra, bu grubun 'isteğe bağlı dizi' uygulaması Mitele'ye gitti.

İyilik dizisi ne yapacak?

İspanya basınında bu tedirginlik mevcut. Bir yeni kuşak Türk dizisi daha açık kanalda yayında; İyilik. Hatice Şendil ve  İsmailDemirci'nin başrollerini paylaştıkları dizi, 'La Traición' (İhanet) adıyla haftaya Telecinco kanalında başlıyor. İspanyol magazin dergisi Diez Minutos başlığı şöyle atmış mesela; 'Telecinco bir kez daha prime - time da Türk dizisine iddiaya giriyor'! (Kaynak: Diez Minutos)”