Yaşam

Sina Koloğlu: Güllerin Savaşı ve Sadakatsiz dizilerinin Arap uyarlamaları çekildi

"90 bölüm 42 dakika, sansür var mı?"

16 Kasım 2022 13:03

Yazar - müzisyen Sina Koloğlu, Güllerin Savaşı ve Sadakatsiz dizilerinin uyarlamalarının çekildiğini duyurdu. 

Koloğlu, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Med Yapım ve Ay Yapım'ın MBC Group ile ortaklığının açıklanmasından sonra 'Türk dizilerinin Arap uyarlamaları' büyük hız kazandı. Bana gelen bilgilere göre ilk 'Güllerin Savaşı'nın uyarlaması çekildi. 8,5 ay süren çekimler İstanbul ve Beyrut'ta gerçekleşti. Başrolleri Orta Doğu'da hayli ünlü isimler; Mahmud Nasr, Pamela El Kik ve Stephai Attallah paylaştı. Dizinin yönetmenleri Cevdet Mercan ve Hakan Eren oldu. Yeni çekimleri başlayan ikinci dizi 'Sadakatsiz'. İstanbul çekimleri başladı. Yılbaşından sonra Beyrut çekimleri başlayacak. Bu dizide de bölgenin önemli oyuncuları başrollerde; Sulafa Mimar, Qays Sheikh Najib, Maram Ali. Dizinin yönetmeni Ender Emir."ifadesini kullandı. 

Koloğlu şunları kaydetti:

90 bölüm 42 dakika, sansür var mı?

"Diziler 90 bölüm olacak. Her bir bölüm 42 dakika. Diziler bizdeki oynadığı şekilde mi olacak? Sordum gelen cevap; 'Çok katı bir muhafazakaâlık yok. Örneğin Sadakatsiz dizisi neredeyse birebir bizde oynadığı şekilde aynı'.

Benim kulağıma gelen sırada 'Yasak Elma' olacak. Her iki dizi MBC'nin MENA bölgesindeki en önemli dijital platformu 'Shahid'te yayınlanacak."