Kültür-Sanat

Sina Koloğlu, ekranların yılbaşı programlarını yorumladı: İbo Show'un yılbaşı akşamı biraz farklıydı, filtreyi basmışlar bütün konuklar çocuk gibi

"Bu sene biraz farklıydı. Sisli puslu bir hava vardı. Filtreyi basmışlar bütün konuklar ‘çocuk gibi‘. Ev ahalisi ‘Hülya Avşar için yapmışlardır mecburen ötekiler de öyle görünmüş’ yorumunda bulundular"

02 Ocak 2024 09:28

 Star TV'de yayınlanan İbo Show'da filtre kullanılmasına değinen Gazeteci- müzisyen Sina Koloğlu, "Bu sene biraz farklıydı. Sisli puslu bir hava vardı. Filtreyi basmışlar bütün konuklar ‘çocuk gibi‘. Aleyna Tilki ise ‘daha küçülmüş’ bu durumda. Ev ahalisi ‘Hülya Avşar için yapmışlardır mecburen ötekiler de öyle görünmüş’ yorumunda bulundular." dedi.

Sina Koloğlu, yılbaşı akşamı ekranlardaki programları yorumladı.

Koloğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı ekran değerlendirmesi şu şekilde:

"Adet yerini bulsun ekranı

Bu yılı acı haberle bitirdik. Üstüne bir de Suudi krizi girdi filan. Yani eğlenmek değil de bir yılı bitirip, bir yeni yıla girme ümidinin yemeği diyelim bizdeki. Ev ahalisi toplaştık. Sade bir yemeğin ardından, çekirdek çitleyerek ekran başında olmak hali. Epey ekran dedikodusu yaptık tabii…

Mazhar Fuat'tan yaşlı

Yaş itibarı ile Fuat daha önde. Ve fakat görüntü itibarı ile Mazhar ağabeyi gibi duruyor. Atv’de ‘Kim Milyoner Olmak İster’de. ‘atv’ de olmaları sürpriz değil’ dedi bizim ev ahalisi. ‘Her şey bir kenara bizim müzik aleminin ‘güzel sözler yazan‘ ender isimlerindendir Mazhar. Biz onlarla büyüdük. Sonra onlar başka diyarlara gittiler diyelim. ‘Deli dolu günlerimizdi’ diye cümleye başladığı bir anısı vardı Mazhar’ın, işte biz o yıllarını biliriz, şimdi yeni dinleyenleri bilmez. Kenan İmirzalıoğlu ile Fuat abinin oğlu Kaan arkadaşmış. Bunu öğrendik.

Eskiden sansür vardı, şimdi ona gerek yok!

Bir soruda Kenan İmirzalıoğlu kıyak geçti tüyo verdi ‘Ali Desidero’ daki sözlerden. Sonra kısa bir anısı anlatıldı şarkının, TRT Müzik denetimine takılmış. Meşhurdur TRT’nin 70 – 80 arası denetimi. Sansür yılları diyen anlatılır. Hani sanki bugün TRT'de şarkılar özgürmüş gibi. Şimdi, kafadan çıkamıyorsun. Denetlemeye gerek bile yok diyelim. Sanırım 300 bin TL ödül kazandılar. Ben öyle bir rakam gördüm…

Kibariye ne kilo almış öyle

Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici’nin ‘Şarkılar Bizi Söyler’ şu an ekranın tek müzik eğlence programı. Ve de izleniyor. Bu üçlü arasında samimi hava izleyiciye gidiyor. Öyle olunca ortaya keyifli bir program çıkıyor. Yılbaşı akşamının sanırım en çok izleneni onlar olmuştur. Kibariye vardı. Ev ahalisi, ‘O ne öyle ne olmuş Kibariye’ye‘ dediler. ‘Sesi de gitmiş mi acaba’ diye de sordular.

Filtre Hülya Avşar için mi?

Star yılbaşı akşamı için İbo Show’u yaptı. Her yıl yapıyorlar. Bu sene biraz farklıydı. Sisli puslu bir hava vardı. Filtreyi basmışlar bütün konuklar ‘çocuk gibi‘. Aleyna Tilki ise ‘daha küçülmüş’ bu durumda. Ev ahalisi ‘Hülya Avşar için yapmışlardır mecburen ötekiler de öyle görünmüş’ yorumunda bulundular. Artık bilemem.

90’lar Güldür Güldür'de

Bizim ev ahalisi ‘90’lar da ne yıllarmış’ dediler izlerken. ‘Güldür Güldür’de Metin Özülkü ve Eda Özülkü eşliğinde bir 90’lar şarkılarına denk geldik. ‘Ruhsuz kokusuz içi boşaltılmış bir 2000’li yıllar mı yaşıyoruz' diye sorduk, Jale’ yi tanıyamadı ev ahalisi önce. Seyyal Taner vardı. Rock sahnelerinin panteriydi. Eh şimdi tabii hayli değişmiş.

TSM bitmiş her şey arabesk

Ev ahalisinde TSM korosunda olan bir üyemiz mevcut. TRT Müzik’te rastgeliriz diye açtık. ‘TSM diye bir şey kalmamış hepsi arabesk gibi söyleniyor’ dedi. Kemanlar öyle sonra gitar, davul da eklemişler. Söyleme şekli filan öyle. Biz klasik TRT’nin TSM korosu bekliyorduk. Yine de bir çok şarkıyı bu vesile ile hatırlamış olduk artık unutulan.

TRT 1 eğlenceleri

TRT’nin önemli müzik eğlence yapımcıları vardı. Sonra özel TV'lere dağıldılar. Yılbaşı eğlencesi, kanalın bir klasiğiydi. 2000’lerin TRT’si bu işi bıraktı. Bu sene de ‘Lingo’ yarışması ile yeni yıla girdiler. Biraz eğlendirelim ama fazla da sulu olmasın hali sezdim.

O Ses Türkiye

Her yılbaşının son dönem klasiğidir… Doğrusunu söyliyeyim ev ahalisi pek izlemek istemedi. Bir türlü ısınamadılar… Bence jüri üyeleri ile aralarında bir soğukluk var. Meryem Uzerli vardı. Bir yıl boyunca ‘mücevher reklamı’nda gördük."