Dünya

Silahlı saldırıya uğrayan Slovakya Başbakanı Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor

Fico'nun bilinci açık ancak durumu ciddiyetini koruyor

18 Mayıs 2024 11:30

Hükümet toplantısının ardından silahlı saldırıya uğrayan Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. 

Çarşamba günü hükümet toplantısının ardından destekçilerini selamlarken silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun yoğun bakımda tutulduğu, bilincinin açık olmasına rağmen durumunun 'ciddi' olduğu ifade edildi.

Slovakya İçişleri Bakanı Matus Sutaj-Estok, Fico'nun saldırıya uğramasıyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında "Başbakanın hayatına yönelik saldırı girişimi siyasi amaçlıydı" dedi.

Estok, 71 yaşındaki şüphelinin 'yalnız kurt' olduğunu ve herhangi bir siyasi partiye üye olmadığını ancak daha önce hükümet karşıtı protestolara katıldığını söyledi. Polis cuma günü erken saatlerde şüphelinin evinde arama yaparken şüphelinin kimliğinin kamuoyuna açıklanmayacağı ve davayla ilgili detay paylaşılmayacağını belirtti.

Şüphelinin tutukluluk durumunun ise devam edip etmeyeceğine cumartesi günü görülecek duruşmada karar verilecek.

Yerel basındaki haberlerde, zanlının amatör şair ve romancı olarak bilinen 71 yaşında bir emekli olduğu ve daha önce ülkenin güneybatısındaki bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışmış olabileceği öne sürüldü.