Dünya

Silahlı saldırıda arkadaşlarını korumaya çalışırken hayatını kaybeden Howell, "Jedi ustası" ilân edildi

26 Aralık 2019 07:33

T24 Dış haberler

30 Nisan'da okulunda ateş açan silahlı saldırganın üzerine atladıktan sonra hayatını kaybeden ancak daha çok kişinin yaralanmasını engelleyen Riley Howell, Yıldız Savaşları (Star Wars) filmlerinin prodüksiyon şirketi tarafından "Jedi" ilân edilerek ölümsüzleştirildi.

Serinin büyük bir hayranı olduğu belirtilen North Carolina Üniversitesi öğrencisi "Yıldız Savaşları: Skywalker'ın Yükselişi - Görsel Sözlük"e bir "Jedi ustası" ve "tarihçi" olarak eklendi. Kitapta "Ri-Lee Howell'ın "Güç"ün tarihi hakkında da çalışmaları olduğu belirtildi.

Lucasfilm'den Mayıs ayında Howell'ın ailesine gönderilen mektupta, "Riley'nin cesareti ve diğerlerini kendinden öne koyması hepimizin içindeki Jedi'yı ortaya çıkarıyor" denmişti ve "Anısını yaşatmak için hikaye grubumuz Riley'nin adını Yıldız Savaşları evreninde bir karaktere vermek istiyor" ifadeleri kullanılmıştı.

The Guardian'ın aktardığına göre Howell'ın ailesi, geçen hafta vizyona giren "Skywalker'ın Yükselişi" filmini izlemeye giderken oğullarının küllerini de beraberinde götürdü. Üniversitede arkadaşlarını kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden gencin annesi, "Bence hikayenin nasıl sona erdiğini görse beğenirdi" dedi.