Gündem

Şair Ahmet Telli’ye okuduğu şiirden 10 ay hapis cezası

04 Temmuz 2023 16:00

Şair Ahmet Telli'ye 2017 yılında katıldığı basın açıklamasında yaptığı konuşma ve “Dövüşen Anlatsın” kitabından okuduğu şiir gerekçesiyle “terör örgütü propagandası” ile yargılandığı davada verilen 10 ay hapis cezası ertelendi.

MLSA’dan Sibel Yükler’in haberine göre, Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen üçüncü duruşmada, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Söz konusu konuşma ve şiirin “terör örgütü propagandası” olduğunu iddia eden Savcı, Telli’ye 8 yıla kadar hapis cezası istedi.

Şair Telli, basın açıklamasına aydın sorumluluğuyla katıldığını söyleyerek,Maksadım şiir okumaktı. Artık 26. basıma ulaşan 'Dövüşen Anlatsın' kitabımdaki şiirde ‘terör örgütü propagandası’ yaptığım iddia ediliyor. Bir aydın olarak toplumsal meselelerde daha önce de bulundum, bu benim görevim” dedi.

Avukat Umut Vedat Acar da 2017 yılındaki açıklamaya katılan 75 kişi hakkında ayrı ayrı açılan davaların hiçbirinde ceza verilmediğini hatırlatarak, “Hiçbir mahkeme bu açıklamayı ‘terör örgütü propagandası’ suçundan cezalandırmadı” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme ise , “terör örgütü propagandası” suçundan Ahmet Telli’ye 10 ay hapis cezası ile verilmesine hükmetti. Mahkeme, cezanın ertelenmesine karar verdi.