Politika

CHP'li Sezgin Tanrıkulu: İktidar, insanları simit almaya muhtaç hale getirdiği için utanmalı!

Sokaktan haberi olmayan, simidin fiyatından haberi olmayan siyasetçiler var

29 Ocak 2024 11:42

Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda bir simitçi ile sohbet eden CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden'in geçen günlerde 100 liraya bir tepsi simit almak istemesine göndermede bulundu. “Bugün 100 TL verip bir tepsi simit almak isteyen siyasetçiler var. Sokaktan haberi olmayan, simidin fiyatından haberi olmayan siyasetçiler var” diyen Tanrıkulu, “İktidar, insanları simit almaya muhtaç hale getirdiği için utanmalı” dedi.

Simit lüks hale geldi

Bilden'in simit tepsisi için 100 lira vermesine gönderme yapan Tanrıkulu, tepsideki simitler için 600 TL verip simitçiden vatandaşlara dağıtmasını istedi. Tanrıkulu, sonrasında yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Simit bu ülkenin icat ettiği, yoksulun, emekçinin her an ulaşıp karnını doyurduğu bir yiyecekti ama şimdi lüks hale geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının yetkilileri geçmişte '5 kişilik aile sadece 3 öğün simit ve çay içse geçinemez' diyordu."

İktidar yaptığından utanmalıdır

5 kişilik bir ailenin 3 öğün simit yeyip çay içtiğinde 13 bin 500 TL tutacağını söyleyen Tanrıkulu sözlerine şöyle devam etti: "Emekli maaşı 10 bin TL. Yani simit ve çay yoksulun, emekçinin yiyeceği olmaktan çıktı. Bugün 100 TL verip bir tepsi simit almak isteyen siyasetçiler var. Sokaktan haberi olmayan, simidin fiyatından haberi olmayan siyasetçiler var. Eğer bugün için insanları simit almaya muhtaç hale getirmişse bu iktidar ondan utanmalıdır.”

TIKLAYIN:  Ankara'da simit zamlandı: Yarından itibaren 15 TL'ye satılacak