Politika

Sezgin Tanrıkulu adalet nöbetinden seslendi: Anayasa'ya karşı bu darbeyi mutlaka boşa çıkaracağız

10 Kasım 2023 22:52

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Bu darbe girişiminin amacı Can Atalay'ın dokunulmazlığından çok daha ötedir, Yargı içerisinde öteden beri çeşitli organizasyonlar var, suç örgütleriyle ilişkili olan yargı mensupları var. Onlar içerisinden bu kararla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisine verilen mesaj da var: 'Biz sizi iktidarda tuttuk, iktidarınızı bize borçlusunuz, dolayısıyla bizim içimizdeki unsurlara gelemezsiniz. Eğer gelirseniz böyle Anayasa krizi de, devlet krizi de çıkartırız. Ama biz CHP olarak bu Anayasa'yı koruyacağız. Halkımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Anayasa'ya karşı bu darbeyi mutlaka boşa çıkaracağız" dedi.

Yargıtay kararı ile ilgili TBMM’ye yaptığı “Danışma Kurulu” çağrısı karşılık bulmayan CHP, Meclis Genel Kurulu’nu terk etmeyerek “adalet" nöbetine başlamıştı. Önceki gün başlayan adalet nöbeti TBMM'de sürerken CHP'li Tanrıkulu nöbetten bir video mesaj yayınladı. 

"Yargıtay Türkiye'de Anayasal düzene karşı verdiği kararla darbe girişiminde bulundu"

Tanrıkulu, yayınladığı video mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Adalet nöbetimizin 2. günündeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak Parlamentoda 24 saattir Adalet nöbeti tutuyoruz. Dün itibariyle bu nöbete başladık.

Yargıtay gerçekten Türkiye'de Anayasal düzene karşı verdiği kararla bir darbe girişiminde bulundu. Bu darbe girişimi mevcut Anayasaya karşıydı. Bununla ilgili olarak hem kamuoyu oluşturmak hem de Parlamento zemininde bu işin çözülmesi noktasında da adım atmak amacıyla Milletvekili olarak buradayız. Her gün 20-25 Milletvekili burada nöbet tutacağız, Salı gününe kadar nöbetlerimiz planlanmış durumda.

"Darbe girişiminin amacı Can Atalay'ın dokunulmazlığından çok daha öte"

Bugün saat 11:30'da Genel Başkanımız Özgür Özel de burada olacak, arkadaşlarımız ile birlikte olacak ve görüşlerini buradan kamuoyu ile paylaşacak. Bu darbe girişiminin amacı Can Atalay'ın dokunulmazlığından çok daha ötedir, Yargı içerisinde öteden beri çeşitli organizasyonlar var, suç örgütleriyle ilişkili olan yargı mensupları var. Onlar içerisinden bu kararla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisine verilen mesaj da var: 'Biz sizi iktidarda tuttuk, iktidarınızı bize borçlusunuz, dolayısıyla bizim içimizdeki unsurlara gelemezsiniz. Eğer gelirseniz böyle Anayasa krizi de, devlet krizi de çıkartırız. Ama biz CHP olarak bu Anayasa'yı koruyacağız.

Halkın egemenliği için buradayız. Mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün Türkiye Barlar Birliği çağrısıyla baro başkanları Ankara'daydı. Onlarla beraber olduk. Halkımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Anayasa'ya karşı bu darbeyi mutlaka boşa çıkaracağız. 

TIKLAYIN | Özgür Özel'den adalet nöbeti açıklaması: 15 Temmuz'da topla tüfekle yapılan darbe girişimi, bugün Yargıtay tarafından kalemle, imzayla yapılıyor