Gündem

Sezen Aksu, sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik hazırlanan yasa tasarısına sitem etti: Neden akla ilk yok etmek gelir!

23 Mayıs 2024 06:53

AKP’nin sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören yasa teklifi hazırladığı haberi hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Sezen Aksu da olaya tepkisini gösterdi ve bir mektup yazdı.

Birsen Altuntaş'ın aktardığı habere göre, Sezen Aksu mektubunda şu ifadeleri kullandı:

“Tarihimizdeki Sivriada hikâyesi vicdanıma, kalbime batıyor… 80 bin köpeğin; kâh bir turiste saldırdılar diye kâh sayıları arttığından, toplanıp Sivriada’ya götürülmelerini, her zaman var olagelmiş iyi insanların çabalarına rağmen açlığa ve ölüme terk edilmelerini okurken seslerini duydum. Biz orayı hak edilmiş sıfatıyla “Hayırsız Ada” diye anarız. Açlıktan olduğu yazılsa da, vefasızlığa attıklarından emin olduğum çığlıkları hepimizin gökyüzünün bir yerlerinde kayıtlı, bundan eminim. Hayırsızlığın başı ademoğlunca tutulmuş, adanın günahı yok.

Bir asırdan fazla zamanın affına sığınacak yüzümüz de… Neden benim sevgili ülkemde çare ararken akla ilk yok etmek gelir… Sezen Aksu…”


TIKLAYIN - AKP yasa teklifini Meclis'e getiriyor: Belediye ilana koyacak, sahipsiz kalan sokak köpekleri uyutulacak!

TIKLAYIN - Ömer Çelik'ten sokakta yaşayan hayvanlara ilişkin kanun taslağı açıklaması: Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta Meclis'e gelmesi planlanıyor

TIKLAYIN - Sokaktaki hayvanların uyutulacağına dair yasa tasarısı hazırlığına büyük tepki: "Sorunun kaynağına ilişkin önlem yok, sistematik olarak köpek öldürecekler!"

TIKLAYIN - "Yaşam İçin Yasa" inisiyatifi, sokak hayvanlarına yönelik şiddet için Meclis'i göreve çağırdı

TIKLAYIN - Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi'nden İstanbul, Ankara ve Alanya'da sokakta yaşayan hayvanlar için eş zamanlı eylem çağrısı

TIKLAYIN - Sokak hayvanları tartışması Meclis gündemine taşındı, muhalefet 'uyutma' önerisine karşı

TIKLAYIN - Yasa teklifi: Sokak hayvanlarını öldürmek çözüm olabilir mi?

TIKLAYIN - Hakan Aksay yazdı | Sokak köpekleri seçmen değildir, öldürün gitsin!

TIKLAYIN - Mehmet Y. Yılmaz yazdı | Uyutmayacaklar, öldürecekler!