Gündem

Sezen Aksu, Merdan Yanardağ’a verilen cezayı az buldu, 100 bin lira talep etti

20 Eylül 2023 14:52

Ünlü müzisyen ve söz yazarı Sezen Aksu, cezaevindeki TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a verilen 30 bin TL’lik tazminat cezasına itiraz etti, 100 bin TL istedi.

Aksu, kendisine, "Bu ülkedeki en kirli yetmez ama evetçilerden biridir" diyen Yanardağ’a 8 Kasım 2021'de 100 bin TL tazminat talebiyle dava açmıştı. Aralık 2022’de mahkeme, Yanardağ’ın 30 bin TL (faizi ve avukat parasıyla 60 bin TL) tazminat ödemesine karar vermişti. Yanardağ “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandıktan sonra icra işlemi başlatılmıştı.

BirGün'de yer alan habere göre Yanardağ’ın avukatları icra kararını istinafa taşıdı. Aksu da karşı istinaf yoluna giderek mahkemenin 30 bin lira tazminat kararının bozulup başta talep edildiği üzere 100 bin lira olarak ödenmesini istedi.

Yanardağ, Sezen Aksu’nun kendisini icraya vermesinin ardından, "Sezen Aksu, 2010’da AKP iktidarına 'Hayır' diyenler için 'İki cihanda lekeliler' demişti. Su içtiği kuyuya tükürerek şöhretini borçlu olduğu insanlara hakaret eden kendisiydi. Yapacağı şey basit bir özür dilemekti, yapmadı. Sezen Aksu’yu utancıyla baş başa bırakıyorum" demişti.

TIKLAYIN - Yanardağ'dan kendisini icraya veren Sezen Aksu'ya cevap: İstediği para hücremden çıkmaz, utancıyla baş başa kalsın