Yaşam

"Şeyma Subaşı, orta sınıftakilere zengin olduğunu ispatlamaya çalışan bir orta sınıf mensubu"

Serdar Kuzuloğlu: Sosyal medyayla meşgul olmak bir fakir eğlencesine dönüşecek

02 Şubat 2019 15:27

Teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu, sosyal medyanın ‘fakir eğlencesine’ dönüşeceği öngörüsünde bulundu. Gelecekte teknolojiyle haşır neşir olmayan yeni bir ‘zümre ve sınıfın’ doğacağı yorumunu yapan Kuzuloğlu, “Seçkin sınıf ‘organik insan’lardan oluşacak. Alt sınıf teknolojiyle haşır neşir olacak. Üst sınıf bu konuda hiç zaman harcamadan belki de gün boyunca telefonuna bakmadan bir hayat yaşayacak” dedi. 

Posta gazetesi Işıl Cinmen’e konuşan Kuzuloğlu, yaşanacak bu dönüşümün çok da ileri bir tarihte gerçekleşmeyeceğini belirterek, “Geleceğin en ayrıcalıklı ortamları internetten kopuk olacak. Orta sınıfın seçkinlerini teknolojiyle ne kadar haşır neşir oldukları belirleyecek. Tatildeyken Instagram fotoğraflarınız için kiralanan fotoğrafçılar türedi örneğin. Bunlar daha çok orta sınıfın meselesi olacak” ifadelerini kullandı. 

Gelecekte oluşacak üst sınıfın çoğunun Instagram’ının bulunmayacağını kaydeden Kuzuloğlu, “Mahremiyetin ve örtülü yaşamın yeni bir formu gelecek. Sosyal medyayla meşgul olmak bir fakir eğlencesine dönüşecek. Şeyma Subaşı’nın yaptığı da bu türden bir fukara eğlencesi. Bizim gibi orta sınıftan insanlara zengin olduğunu ispatlamaya çalışan bir orta sınıf mensubu kendisi” diye konuştu.


*Işıl Cinmen'in Serdar Kuzuloğlu'yla yaptığı söyleşinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.