Gündem

Sevilay Yılman: Duhok katliamı ikinci bir Roboski olabilir mi?

"Irak tarafından, 'Türkiye yaptı'” iddiasının doğru olabileceğine inanmıyorum"

23 Temmuz 2022 10:50

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Kuzey Irak'ın Duhok kentinde yaşanan saldırıda biri çocuk 9 kişinin öldüğünü, 23 kişinin de yaralandığını belirterek, "Olaydan çok kısa bir süre sonra Irak’tan katliamın Türkiye tarafından yapıldığının açıklanması ve saldırının sorumlusunun kesin bir dille Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunun işaret edilmesi filan açıkçası beni panikletti.

Evet. TSK’nın sivilleri asla hedef almadığını biliyorum ama geçmişte yaşanmış kötü bir tecrübe vardı tarihimizde. 2011 yılında gerçekleşen Uludere, diğer adıyla Roboski katliamı.

O dönem Sabah gazetesi yazarıydım. Çünkü katliamın o dönem TSK içerisine sızmış o günlerde henüz Gülen Cemaati olarak bilinen FETÖ’cülerin ele geçiremedikleri GES Komutanlığı’nın intikamını almak gayesiyle hayata geçirdikleri alçak bir senaryo olduğundan yüzde yüz emindim." diye yazdı.

Duhok katliamına da aynı şüpheyle yaklaştığını kaydeden Yılman, "İstihbarattaki kaynaklarım kesin bir dille saldırının TSK tarafından yapıldığını reddediyor. Roboski saldırısından sonra öyle değildi durum. O dönem aradıklarım, görüştüklerim sorularıma hep; “Kem, küm” ile cevap vermişti. Bir de tabii şartlar bugün çok farklı...

Irak tarafından, “Türkiye yaptı!” iddiasının doğru olabileceğine inanmıyorum.
Daha doğrusu kafama yatmıyor. Bir de saldırının hemen ardından koordine bir şekilde Türkiye karşıtı açıklamalar ve eylemleri gördükçe bu işin Türkiye'nin bölgedeki etkinliğinden rahatsız olan çevrelerin tezgahladıkları bir provokasyon olduğu tezi daha da bir anlam kazanıyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...