Gündem

SETA Koordinatörü İsmail Çağlar'a göre 'O gazeteciler'in çoğu marjinal!

08 Temmuz 2019 17:19

Hükümete yakınlığıyla bilinen, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlığıyla yayımladığı ‘rapor’da gazetecileri fişleme niteliği taşıyan izleme paylaşımlarını bir araya getirerek yayımladı. Raporda imzası bulunan İsmail Çağlar, Takvim gazetesindeki köşesinde bu kez  BirGün, Evrensel, Sol gazetelerinde çalışan gazetecileri marjinal ilan etti.

TIKLAYIN - SETA “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” raporunda gazetecileri fişledi!


Çağlar yazısında şu ifadeleri kullandı: 

“Kanunlar çerçevesinde herkes yayın yapabilir. Türkiye de yabancı medya kuruluşlarının Türkiye'de faaliyet göstermesine izin veriyor. Türk gazetecileri çalıştırabiliyorlar veya yabancı uyruklu gazeteciler gerekli izinleri alarak Türkiye'de çalışabiliyorlar. Bizim de bu etki oluşturma işini nasıl yaptıklarını merak etmeye, soru sormaya ve ulaştığımız cevapları başkaları ile paylaşmaya hakkımız var.

TIKLAYIN - DW'den gazetecileri fişleyen SETA'ya cevap


SETA benim de yazarları arasında olduğum Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları başlıklı bir çalışma yayınlayarak bu işi yaptı. Merak ettik; acaba bu medya kuruluşları 15 Temmuz darbe girişimi dahil yakın zamanda Türkiye'nin başına gelen olayları nasıl haberleştirmiş. Dikkatimizi çekti; bu kuruluşlarda çalışan gazetecilerin önemli bir kısmı daha önce BirGün, Evrensel, Sol gibi marjinal gazetelerde çalışmış. Soru sorduk; acaba bu medya kuruluşları ve gazeteciler Türkiye'yi hedef alan bir terör saldırısından sonra taziyelerini paylaşıp, terör örgütünü lanetlemişler mi?Karşımıza çıkan tablo ise şuydu; çok sesli ve tarafsız habercilik yaptığını iddia eden bu medya kuruluşlarının önemli bir kısmı marjinal bir Türkiye karşıtlığı içerisinde. Aralarında işini yapan gazeteciler de var ama hiç de az olmayan sayıda gazeteci ise başka işler peşinde. Tüm bu bulguları raporumuzda paylaştık”

Rapora gelen tepkilere de değinen Çağlar, “Sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz!” dedi.

Yazının devamı için tıklayın 

Gazetecilerin fişlendiği rapora ilişkin TGS ve İstanbul Barosu suç duyurusunda bulundu. 

TIKLAYIN:  İstanbul Barosu ve TGS'den SETA hakkında suç duyurusu