Spor

Sergio Perez'in koltuğuna Vettel oturacak

10 Eylül 2020 09:37

Formula 1'in deneyimli pilotlarından Sergio Perez, sezon sonunda takımı Racing Point'ten ayrılacağını açıklarken, 30 yaşındaki pilotun yerini Ferrari'den Sebastian Vettel'in alması bekleniyor.

Bu sene Formula 1’de başarılı bir performans ortaya koyan Racing Point’te Sergio Perez, sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı. Meksikalı pilot bu sezon topladığı 34 puanla pilotlar klasmanında 11. sırada yer alıyor.

Perez sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hayatta her şeyin bir başlangıcı ve sonu var. 7 senenin sonunda takımımla olan birlikteliğim sona eriyor. Lawrence Stroll önderliğindeki bulunan şu anki yönetime, özellikle yaklaşan Aston Martin projesinde, gelecek adına bol şans diliyorum." diyerek ayrılığını duyurdu.

Deneyimli pilotun geleceği bir süredir belirsizliğini korusa da yeni sezonda takımda olmasını bekleniyordu. Bu ayrılığın ardından ise Racing Point’le bir süredir görüştüğü bilinen Sebastian Vettel’in Racing Point’e imzayı atarak Lance Stroll’ün yeni takım arkadaşı olması bekleniyor.