Gündem

Semt pazarında parası yetmeyen vatandaş ağlayarak anlattı: Lahananın sadece dalını alabiliyorum

"Bakıp bakıp geçiyoruz, canımızın çektiğini alamıyoruz"

10 Şubat 2024 10:49

İstanbul Bağcılar’daki semt pazarında alışveriş yapan vatandaşlar “İyice çöktük, bittik... Yetti artık!” sözleri ile durumu özetlerken, zamlı fiyatlar karşısında kendini tutamayan bir kadın "Ağlayarak gidiyorum pazardan ne alacağım. Bütün Lahanayı nasıl alayım. Tanesi 30 lira” dedi.

Semt pazarındaki vatandaşlar da pazarcılar da artan fiyatlardan şikâyetçi:

"Bu hayat şartlarında bir şey almak mümkün değil, tükendik"

Emekli Turhan Doğan, pazar fiyatlarını böyle özetledi: “Hiçbir şey değişmedi. Bu hayat şartlarında hiçbir şey alamıyoruz. İyice çöktük, bittik. Bir kilo zeytin 250 lira olmuş. 40 liralık zeytin alıyorum. 50 liralık peynir alabiliyorum. Başka bir şey alamıyorum. Bu hayat şartlarında hükümetin bize vermiş olduğu zamla geçinmemizin mümkünü yok. Ne yapacağız bilmiyorum. Nerede ucuz ürün varsa ondan almaya çalışıyoruz. Hiçbir şey değişmedi. Bu hayat şartlarında hiçbir şey alamıyoruz. İyice çöktük, bittik. Başka bir şey alamıyorum. Bu hayat şartlarında hükümetin bize vermiş olduğu zamla geçinmemizin mümkünü yok. Ne yapacağız bilmiyorum. Nerede ucuz ürün varsa ondan almaya çalışıyoruz.”

"Pazardan ağlayarak ayrılıyorum"

Ağlayarak konuşan teyze: “Pazardan ağlayarak ayrılıyorum. Evde durmuyorum yine bin lira doğalgaz parası geldi. Allah yedirmesin. Lahanaları dal aldım gidiyorum. Hiçbir şey alamadım. Tek başıma yaşıyorum. Lahanayı nasıl alayım. Tanesi 30 lira.”

"Ne yapacağız?"

Emekli vatandaş: “Geçen ay 7 bin 500 lira aldık. 2 bin 500 lirayı sonradan verdi. 5 bin liraya kirada oturuyorum.  Geriye ne kalıyor? 5 bin lira kalsa ne olacak? Elektrik, doğalgaz, su var, pazar var, torunlar var. Ne yapacağız?”

"Pazarı altüst ettik ancak hiçbir şey alamadık"

Bir diğer emekli vatandaş da: “Bakıp, bakıp geçiyoruz. Canımızın istediği oluyor, alamıyoruz çoğunu. Çok pahalı. Bu millet nasıl alacak, nasıl yiyecek? Maydanozu 1,5-2 liraya alıyorduk, şimdi 10 liradan aşağı yok. 7 bin 500 lira emekli maaşıyla vatandaş ev mi geçindirsin, doğalgaz mı versin, pazara mı çıksın. Pazarı altüst ettik daha bir şey alamadık” diyerek pazarlarda yaşananları özetledi.