Gündem

Selvi: Türkiye, Filistinlileri getirecek iddiasının tümü yalan, tümü maksatlı!

"Filistinlilerin Gazze’den çıkarılması İsrail’in amacı, ama Türkiye’nin, Mısır’ın, Ürdün’ün kırmızı çizgisi"

08 Kasım 2023 07:11

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İsrail-Hamas savaşı bir ayını geride bırakırken, Gazze'den Türkiye'ye sığınmacıların geleceğine yönelik tartışmalar hakkında, "Türkiye, Filistinlileri getirecek iddiasının tümü yalan" dedi.  

Selvi, bugünkü yazısında Türkiye'nin, Filistinlilerin Filistin'de kalmasını istediğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Suriyeli sığınmacılar üzerinden Türkiye’yi karıştırmak isteyenler, bu kez de 'Türkiye yüz binlerce Filistinli’yi getirecek' propagandası yapıyorlar.

Gazze’de öldürülen 10 bini aşkın insan, katledilen 4 bin çocuk bunların umurunda değil. Bir de Türkiye bunun karşılığında 30 milyar Euro alacakmış.

Türkiye, Filistinlileri getirecek iddiasının tümü yalan. Tümü maksatlı. Türkiye’nin çözüm bulma çabalarını sabote etmekten başka bir şey değil. Ayrıca Türkiye tam tersine Filistinlilerin, Filistin’de kalmasını istiyor. Gazzelilerin Gazze’den çıkarılmaması için çalışıyor. Gazze’yi boşaltıp, Filistinlileri Mısır’daki Sina Çölü’ne sürmek, Ürdün’e göndermek İsrail’in planı. 

Mısır Devlet Başkanı Sisi, bu formüle şiddetle karşı çıktı. Savaşın Mısır’a sıçramasına neden olacağını savundu. Ürdün Başbakanı Khasawneh, 'Ürdün, Filistinlilere yönelik sürgün girişimini savaş ilanı sayacaktır' diye açıklama yaptı.

Filistinlilerin Gazze’den çıkarılması İsrail’in amacı, ama Türkiye’nin, Mısır’ın, Ürdün’ün kırmızı çizgisi. Bu durumda milyonlarca Filistinli mülteci nasıl gelecek?" 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - "Gazze'den 750 bin kişinin gelme ihtimali konuşuluyor" diyen CHP'li Namık Tan'dan iktidara: Krizi yerinde çözün