Politika

Selvi: Kılıçdaroğlu'na takdir, Faik Öztrak'a eleştiri

05 Ekim 2023 08:30

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırının ardından yaptığı açıklamayı eleştirirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu takdir etti. 

Selvi, Kılıçdaroğlu'nun CHP grup toplantısında saldırıyı "ama, fakat" demeden net bir şekilde kınadığını belirtirken, yazısına şöyle devam etti:

"Ama aynı şeyi CHP Sözcüsü Faik Öztrak için söyleyemeyeceğim. Faik Öztrak, 'Sarayın sıkıştığında, iki seçim arasında terör kartına nasıl sarıldığı, seçmeni güvenlik ile özgürlük arasında tercih yapmaya nasıl zorladığı hâlâ milletimizin hafızalarındadır. O nedenle bu saldırının bir an evvel bütün yönleriyle aydınlatılmasını bekliyoruz' dedi.

PKK’lı iki canlı bomba, Meclis’in açılacağı gün ağır silahlarla, onlarca kilo C-4 patlayıcı ile İçişleri Bakanlığı’na saldırıda bulunmuş, büyük bir faciayı önleyen kahraman polislerimiz yaralanmış, veteriner hekimi katleden teröristler 6 aylık bir çocuğu yetim bırakmış... Bu durumda Faik Öztrak’ın çok net ve kararlı ifadelerle terörü kınaması gerekirken, ‘Devletimizin ve milletimizin arkasında duruyoruz’ demesi beklenirken o çıkmış, “Sarayın terör kartını nasıl kullandığını biliyoruz” diye imalı açıklamalar yapıyor. PKK’nın dahi kabul ettiği alçakça bir saldırı üzerinden imalı bir şekilde konuşmak Faik Öztrak’a yakışmadı. O Faik Öztrak ki, devletten gelir." 

TIKLAYIN - CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Sarayın sıkıştığında terör kartına nasıl sarıldığı hâlâ milletimizin hafızalarında