Spor

Selahattin Baki'den hakeme tepki: Bugün VAR’dan gelen uyarı olmasa penaltımızı da vermemeye kalktı

"Bakalım Trabzon deplasmanında şapkadan nasıl bir tavşan çıkartmayı planlıyor TFF, onu da hep beraber göreceğiz"

10 Mart 2024 23:08

Fenerbahçe ve Pendikspor, Süper Lig’in 29. haftasında karşı karşıya geldi. Fenerbahçe maçı 4-1 kazanarak lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. Maçın ardından Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki açıklamasında "Hiç lafı dolandırmandan direkt olarak hakem konusuna girmek istiyorum çünkü genelde hep takımı ve hocamızı tebrik ederek başlıyorum. Onu sona bırakmak istiyorum. Hakem maça hiç iyi niyetli başlamadı, herkesin malumudur. 70 dakika boyunca Pendikspor’un sahada futbol demeye bin şahidin gerekeceği, ne olduğu belli olmayan bir oyunla, türlü türlü gerginliklere ve provokasyonlara izin verdi. Pendiksporlu futbolcuların daha önce kart görmesi gerekirdi, belki de daha fazla oyuncunun atılması gerekirdi. Bugün VAR’dan gelen uyarı olmasa penaltımızı da vermemeye kalktı" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında İsmail Kartal'ın ekibi Fenerbahçe ile İbrahim Üzülmez'in yönetimindeki Pendikspor karşı karşıya geldi.

Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadelenin ilk yarsını 1-0 geride kapatan Fenerbahçe, ikinci yarıda bulduğu gollerle mücadeleyi 4-1 kazanmayı başardı. Fenerbahçe'nin gollerini 59. dakikada Mert Hakan Yandaş, 87. dakikada penaltıdan Michy Batshuayi, 90+4'te Ferdi Kadıoğlu  ve 90+9'da İrfan Can Kahveci kaydetti.

Maçın ardından Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, açıklamalar yaptı. Baki'nin ifadeleri şöyle:

"Türk futboluna bir hıyanettir"

Hiç lafı dolandırmandan direkt olarak hakem konusuna girmek istiyorum çünkü genelde hep takımı ve hocamızı tebrik ederek başlıyorum. Onu sona bırakmak istiyorum. Hakem maça hiç iyi niyetli başlamadı, herkesin malumudur. 70 dakika boyunca Pendikspor’un sahada futbol demeye bin şahidin gerekeceği, ne olduğu belli olmayan bir oyunla, türlü türlü gerginliklere ve provokasyonlara izin verdi. Pendiksporlu futbolcuların daha önce kart görmesi gerekirdi, belki de daha fazla oyuncunun atılması gerekirdi. Bugün VAR’dan gelen uyarı olmasa penaltımızı da vermemeye kalktı. Dolayısıyla bu tür futbol oynayan ekibin ve bu tür bir performans gösteren ekibin Türkiye Süper Ligi’nde olması da aslında Türk futboluna bir hıyanettir. İlk yarı 58 dakika oynanmış, topun oyunda kalma süresi ise 23 dakika. İkinci yarıya da bildiğiniz üzere ekstra 10 dakika eklendi. Bu iki örnek bile aslında nasıl bir hakem performansı olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

"Trabzon deplasmanında şapkadan nasıl bir tavşan çıkartmayı planlıyor TFF"

Hakem demişken daha üç gün evvel Avrupa’nın son dönemlerde en flaş futbolu oynayan, en dinamik futbolu oynayan, kendi liginde açık ara lider takımlardan biri ile kora kor bir mücadele verdik. Müthiş bir futboldu ve taraflı/tarafsız herkes keyif aldı. Oradaki hakem performansını yaşayan takımımız, bugün adeta bir kültür şoku, bir niyet şoku yaşamıştır. Ama bugünü de atlattık;  yüksek karakter, tutku ve hırsla. Bakalım Trabzon deplasmanında şapkadan nasıl bir tavşan çıkartmayı planlıyor TFF, onu da hep beraber göreceğiz.

Bununla beraber takımımızı tebrik ediyorum çünkü türlü türlü gerginliklere ve provokasyonlara ayak uydurmadılar. Deyim yerindeyse halk diliyle gaza gelmediler. Takımı eksik bırakmadılar. Hocamıza, takımımıza ve bir saniye boyunca maçı bırakmayan, takımın arkasından desteğini esirgemeyen taraftarımıza da çok teşekkür ederim.

Başkanımız Sayın Ali Y. Koç, çarşamba günü bazı açıklamalar yapacak. Bu açıklamaları sadece Fenerbahçeliler değil, Türk futbolunu takip eden, Türk sporunu takip eden herkesin dikkatle takip etmesini öneriyorum

Şunu da söylemek istiyorum; Başkanımız Sayın Ali Koç, çarşamba günü, saatini daha sonra bildireceğiz, bazı açıklamalar yapacak. Bu açıklamaları sadece Fenerbahçeliler değil, Türk futbolunu takip eden, Türk sporunu takip eden herkesin dikkatle takip etmesini öneriyorum. Çünkü biliyorsunuz ‘Bize karşı koalisyon var, koalisyona karşı oynuyoruz’ diye iddia edenler, ortalığı yangın yerine çevirenler bugün kurulan koalisyonun bir parçası olduğunu bir kere daha net bir şekilde ortaya kondu. Dolayısıyla bu yapılan algılarla, iftiralarla alakalı, şike iftiralarıyla alakalı, FETÖ ile alakalı, türlü türlü manipülasyonla alakalı son derece önemli ve yaşanmış örneklerle Sayın Başkanımızın açıklamaları olacak. Dolayısıyla Başkanımız iki gün sonra konuşacağı için ben soru almıyorum.

Takımımız, hocamızı ve bütün camiamızı bir kere daha tebrik ediyorum. Çok teşekkür ederim. Sağ olun.”