Dünya

Seks sırasında kullanmak üzere hastaneden uyuşturucu madde çalan stajyer anestezist tutuklandı

08 Nisan 2024 11:45

T24 Dış Haberler

İngiltere'de çalıştığı NHS hastanesinden uyuşturucu çalarak kız arkadaşına seks sırasında enjekte eden stajyer anestezist, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Londra'nın doğusundaki Leytonstone'daki Whipps Cross Hastanesi'nde çalışan Jonathon Dean, mesajlaşma esnasında kız arkadaşına şunları yazdı: "Sana her şeyi yapabilirdim, nefes almamakla bilinçsiz olman arasındaki o ince çizgi." 

Mahkemede Hakim Philip Gray, suçlamaların "kimyasal olarak geliştirilmiş seks istemek ve seks sırasında hakimiyet ve güç konumunda olmakla" ilgili olduğunu belirtti. 

Savcı Duncan O'Donnell, "Bu ilişki, ağrı kesici ve diğer maddelerin kullanıldığı yüksek riskli cinsel ilişkiyi içeriyordu" diye konuştu. 

Dean, daha önceki bir duruşmada Whipps Cross Hastanesi'nden dokuz kez uyuşturucu hırsızlığı yapıldığını itiraf etti. 

Siklizin, ondansetron, propofol, midazolam ve morfin uyuşturucularının çalınmasıyla ilgili suçlamalardan beşinin 14 Aralık 2018'de veya öncesinde gerçekleştiği belirtildi. Dean, "şiddetli depresyon ve anksiyeteden muzdarip olduğunu" ve alkol ve uyuşturucuyla kendi kendine tedavi etmeyi seçtiğini söyledi. Dean, 1971 tarihli Uyuşturucunun Kötüye Kullanımı Yasası uyarınca suçlamaları kabul etti. 

Dean duruşmada "Birçok insanı hayal kırıklığına uğrattım ve kendime ve mesleğime utanç getirdim" diye konuştu. 

Hakim, Dean'i 25 ay hapse mahkum etti ve evindeki iğnelere ve diğer tıbbi eşyalara el konulması kararı verildi.