Gündem

Sedat Ergin: Savunma Bakanı Güler F-35'lere olumsuz bakıyor, ancak...

29 Kasım 2023 11:10

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in F-35 savaş uçakları alımı konusunda yaptığı "Benim şahsi görüşüm şu: kesinlikle alma taraftarı değilim" sözlere işaret ederek, "Milli Savunma Bakanı’nın bu sözlerinde dikkat çekici bulduğumuz bazı noktalar var. Birincisi, Türkiye’nin F-35 programından ABD tarafından çıkartılmış olmasına karşılık, Güler’in olumsuz bakışıyla birlikte, “F-35’leri almalı mıyız?”, “Kullanmalı mıyız?” diye sorması, “İyice düşünmemiz lazım” diyerek bu konuda düşünmeye ihtiyaç olduğunu hissettirmesi, bu tartışmaya noktanın henüz tam olarak konmadığı izlenimini yaratıyor.

Kuşkusuz şahsi bakışı olarak ifade etmiş olsa da, bu görüşün Milli Savunma Bakanı’ndan gelmiş olması, büyük bir ağırlık yaratıyor. Ancak yine de “şahsi görüş” vurgusu, bu izlenimi destekliyor" diye yazdı.

Türkiye'nin proje çerçevesinde ABD'ye 1,4 milyar dolar ödediğini hatırlatan Ergin, "Bu paranın ABD’den nasıl tahsil edileceği önemli bir soru olarak dört yıldır Türk-ABD ilişkilerinin gündeminde asılı duruyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...