Gündem

Sedat Ergin: Ankara'da yaşanan olay, ülkemizi kuşatmakta olan şiddet sarmalının spordaki tezahürüdür

13 Aralık 2023 07:15

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısında bütün Türkiye'nin dehşete düştüğünü belirterek, "Aslında bu son saldırıyı yalnızca spor dünyasıyla ilgili bir mesele gibi almak, değerlendirmek de isabetli görünmüyor. Çünkü buradaki olay, çok uzun zamandır tanıklık ettiğimiz üzere, içinde yaşadığımız toplumu, ülkemizi artan ölçüde kuşatmakta olan bir büyük şiddet sarmalının yalnızca spor alanındaki bir tezahürüdür" diye yazdı.

Şiddet kültürü ile mücadelenin önceliklerinden birinin cezasızlık kültürüne son verecek yaptırım sisteminin getirilmesi olduğunu kaydeden Ergin, "Şiddetten, kaba güçten uzak durulması yolundaki mesajları topluma taşıyacak rol modellerinin öne çıkartılması, aynı zamanda eğitim politikalarında şiddeti dışlayan bir kültürün güçlendirilmesi akla gelen diğer adımlardır. Bu mücadelenin araç ve yöntemlerine dönük ciddi bir arayışın başlatılması şarttır.

Keza, siyasilerin de kullandıkları dilde şiddetle aralarına kesin bir mesafe koyma konusunda son derece özenli davranmaları, topluma verilecek mesajlar açısından yine olmazsa olmaz bir koşuludur.

Sonuçta, önceki akşam Ankara’da tanıklık ettiğimiz ve hepimizi üzen bu olay bütün Türkiye’ye bir büyük ayna tutmuştur. Bu aynadaki korkutucu görüntü, şiddetle mücadele konusunda yeni bir başlangıç yapmak için bir vesile olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...