Politika

Seçime Cumhur İttifakı'yla giren Yeniden Refah Partisi: 6284’te aile karşıtı maddeler ayıklanacak

14 Nisan 2023 07:38

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) “Türkiye’nin Değerleri” temalı seçim beyannamesinde, “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun aile bütünlüğünü bozucu maddeleri ayıklanacak" denildi.
 
Seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında, ancak kendi listesiyle katılma kararı alan YRP, dün milletvekili adaylarını ATO Congresium’da tanıttı. Genel Başkan Fatih Erbakan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Barajları aştık geliyoruz. Milli Görüş’ü, tam 21 yıl sonra Meclis’e en güçlü şekilde taşıyacağız” dedi.
 
Beyannamede, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a değinilerek, "Aile bütünlüğünü bozucu maddeleri ayıklanacak" denilirken, "başta LGBT dernekleri olmak üzere, toplumu ahlaken çökertmeye yönelik dernek ve vakıfların kapatılması, İslam ile ilgili seçmeli derslerin zorunlu ders haline getirilmesi" vaatleri yer aldı.
 
Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılmak için kadına karşı şiddetin önlenmesine dair maddeleri düzenleyen 6284'ün bazı maddelerinin kaldırılmasını şart koşmuştu. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Kırmızı çizgimiz" derken, Aile Bakanı Derya Yanık da Zengin'e destek vermişti. Zengin, daha sonra tehdit edildiğini açıklamış, "yalnız bırakıldığını" söylemişti.