Gündem

Seçim sonrası 4500 memur KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen'e geçti

Erdoğan'ın Memur-Sen'e "arkanızdayız" mesajının altında kamuda yaşanan sendikal değişim var

18 Nisan 2019 13:42

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı belediyelerde çalışan memurların üye oldukları sendikadan başka bir sendikaya geçip geçmeyeceği AKP’nin gündeminde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye geçen belediyelerdeki memurların başka sendikalara geçebilme olasılığına karşı Memur-Sen’e seslendi ve “Bu seçimler nedeniyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum” dedi.  Memur-Sen’li memurların arkasında duracaklarının mesajını verdi.

Belediyelerde çalışan memurların KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen'e geçtiği konuşuluyor. 

Ağırlıklı olarak CHP ve HDP’li belediyelerde örgütlü olan Tüm Bel-Sen Başkanı Erdal Bozkurt, 31 Mart sonrası Türkiye genelinde 4500 memurun yeniden sendikalarına geçtiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi öncesi 25 bin 588 üyesi olan Tüm Bel-Sen, OHAL' de çıkarılan KHK(Kanun Hükmünde Kararname) ve HDP'li belediyelere atanan kayyımlar dolayısıyla 8000 üyesini kaybetti.

Bozkurt, üyelerinin yeniden Tüm Bel-Sen'e gelmeye başladığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki belirsizliğin tamamen kalkmasından sonra sendikalarına geçişler beklediklerini vurguladı. 

Daha önce de İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstGüven Anonim Şirketi çalışanlarına, iktidara yakın HAK-İş'e bağlı Öz Güven-Sen'e üye olabilecekleri yönünde mesajlar gönderildiği gündeme gelmişti.

TIKLAYIN - İBB'de daha önce sendikalı olamazsınız denilen güvenlik personeline HAK-İş'e üye olun çağrısı

Tüm Bel-Sen'in geçmişi

Sendika 1990 sonrası ilk kurulan kamu emekçileri sendikalardan... Belediye ve il özel idarelerinde 'memur' statüsünde çalışanların örgütü.  Çatı örgütü olarak da KESK'e (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) bağlı.