Gündem

Seçil Erzan’ın kırık telefonundan çıkan mesajlardaki “ilişki” ağı

Seçil Erzan’ın internet arama kaydı da ortaya çıktı

04 Ocak 2024 07:16

Yüksek fon vaadiyle futbol dünyasından tanınmış isimler başta olmak üzere çok sayıda iş insanını dolandıran Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’ın “Bankadan kırıp atmamı, içindeki tüm yazışmaları da silmemi söylediler. Yazışmaların bir kısmını sildim ve ekranını kırdım” dediği şahsi telefonunun şifresi çözüldü. Telefondan tam 180 bin WhatsApp mesajı çıktı. O mesajlaşmalarda Erzan’ın “tefeci” diyerek suçladığı ve kendisini Şırnak Cizre’ye kaçırmak istediğini iddia ettiği Atilla Baltaş’la mesajlaşmaları da var. Mesajlar ikilinin arasında duygusal bir ilişki yaşanmış olabileceğine işaret ederken Hürriyet’e konuşan Beltaş, bu iddiayı reddetti.

Erzan “tefeci” diyerek suçladığı Baltaş’ı “Ogün Amca” diye kaydetmiş

Hürriyet’in aktardığına göre, Erzan’ın telefonuna ‘Ogün Amca’ diye kaydettiği Baltaş’la toplam 1732 mesaj arasında duygusal yazışmalar da var. Erzan ile Baltaş arasında en dikkat çekici konuşma 14 Şubat 2023’te, yani sevgililer gününde gerçekleşiyor. İkili arasında o gün 135 yazışma var. Çoğunda konu para. Ancak Erzan’ın “Çok hızlı yetiştireceğim. Almanya’ya gideceğiz son işlemde” demesi üzerine Baltaş da “Gerek yok, iş işten geçti artık” diye yanıt veriyor. Erzan’ın “Bugün Sevgililer Günü yapma bak” diye yazması üzerine Baltaş, “En büyük hediyeyi verdin. En sonunda bitirdin beni, çok sağ ol. Ben olmayacağım artık” diyor. 1 Mart’ta Baltaş Almanya’ya gideceğini anlatıyor ve Erzan’a vizesini soruyor. Erzan bu mesaja, “Adi gibi kaçmak istemiyorum. Kimseyi yüzüstü bırakmak istemiyorum” diye yanıt veriyor.

“Arda benim kardeşim gibi”

Baltaş ile Erzan arasında 28 Şubat 2023 günü ise kıskançlık krizi yaşanıyor. Atilla Baltaş sürekli WhatsApp’ta olduğunu söyleyerek Seçil Erzan’a kiminle konuştuğunu soruyor. Seçil Erzan da Arda Turan’la olan yazışmasının ekran fotoğrafını alarak Atilla Baltaş’a gönderiyor. Baltaş, Arda Turan’ın gönderdiği sevgi mesajlarını kıskanıyor. Seçil Erzan, “Arda benim kardeşim gibi. 15 yaş küçük benden” diye yazıyor. Atilla Baltaş bu mesaja “Hele bu kadar seni severken. Hani kardeşindi” diye cevap veriyor.

Seçil Erzan’ın internet arama kaydı

Seçil Erzan’ın telefonundan 11 Şubat 2023’te 10 kez “Gürcistan para birimi” ve “Gürcistan’dan para”, 3 Mart 2023’te ise 11 kez “kg altın” ve “1 kg altın kaç TL” cümlelerini arattırdığı ortaya çıktı. Gürcistan aramalarının Seçil Erzan’ın Gürcistan’daki birinden para bulduğu, altın aramalarının da yine altınla borç bulduğu şeklinde yorumlandı. Ancak iddianamede ya da davayla ilgili klasörlerde Seçil Erzan’ın Gürcistan’da irtibata geçtiği kimse bulunmuyor.