Arda Turan: Nefsime yenik düşerek...

Arda Turan da mahkemede Seçil Erzan hakkında şunları söyledi:

Kendisini tanıdığımda Florya’ya gelen, bankasının gücünü arkasına almış bir hanımefendiydi. Futbolcularla yakın ilişkileri vardı. Başarılarından dolayı bankası tarafından da efsaneleştirilmiş, internet sitesinde 15 yıllık başarı öyküsü anlatılan bir kadındı. Bu terfiyle Levent şubesine müdür oldu. Birçok kez mevduat getirmemi söyledi. Ekim 2022. Hayatım boyunca faiz almamış biriyim. 'Mevduat yerine gel bir fona koyalım bu faiz değil' dedi. Nefsime yenik düşerek kabul ettim. Faiz olarak değil fon getirisi olarak girdim. Bana o kadar yüksek getiri söylemedi, onun samimiyetine güvendim.

'Fırsat olduğunu 10 milyon dolar getirirsem faydalanacağımı' söyledi. 'Mümkün olmadığını' söyledim 'ama kısmen sağlayabilirim' dedim. Ekim’den Ocak 2023’e kadar bazen borç alarak, taşınmazlarımı satarak 13 milyon 900 bin dolara yakın para verdim. 6 milyon 400 bin doları istediğim zamanlarda getirdi. 7,7 milyon dolar kaldı. 17 milyon dolar alacağımı, 4 milyon dolar kazanacağımı söyledi. Depremle ilgili bir sıkıntı olduğunu söylediği için baskı altına almadım. İlk parayı verdikten sonra ekranları gösterdi, kağıt verdi. Bankasından kredi çektim, bankasına telefon açıp 33 milyonluk krediyi bankasından aldım. Denizbank’ın starlarından gibi gösterildi.

"Hiç tehdit etmedim"

Arda Turan, mahkemedeki ifadesine şöyle devam etti:

Para istediğimde annesinin rahatsız olduğunu söyledi. 'Geçmiş olsun kusura bakma' deyip telefonu kapattım. Verdiğim her sözü tuttum. Faiz getirisi istemedim. Ben tamamiyle Denizbank’a güvenerek Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu’yu suçlamayarak, biz hepimiz mağduruz... Seçil Erzan, bankanın şube müdürüdür. Denizbank şube müdürüne sahip çıkmalıdır. Ben şube müdürüne para verdim. Hiç tehdit etmedim, hakaret etmemeye çalıştım.  

"Bu konularda biraz safım" 

'Fona para sokmak lazım' diyordu. 'Nominal' diyor bir şey diyor anlamıyorum. 'Ocak'a kadar 10 milyon dolar getireceğim' dedi. Hiç kimsenin para yatırdığını bilmiyordum. Ben bu konularda biraz safım. Zaten saf olmasam bu kadar parayı verir miydim? Ülke zor durumda, olur diye düşündüm.

"Cumhurbaşkanını arıyor muyuz?"

Arda Turan; Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’yu neden aramadığına yönelik soruya "Devletin içinde de birçok şey oluyor Cumhurbaşkanını arıyor muyuz? Güvendik" yanıtını verdi.

"Fatih Hoca büyüğümüzdür"

Bir avukatın, "Seçil Erzan fonun başında Hakan Ateş demiş. Siz önceki ifadenizde tüm Denizbank yöneticilerinden ve Erzan'dan şikayetçi olduğunuzu söylemişsiniz" sorusuna Turan, "Doğru. Bizde güven tesis eden bir banka o yüzden şikayetçiyim. Banka zorlu bir yerdir, trafik olur. Seçil hanım sen rahatsız olma derdi, anında yüksek kredi kartı gönderirdi. Bir banka müdürü olarak Seçil Erzan her şeyi sağladı. Bankanın bir banka müdürüne sahip çıkmamasını anlamıyorum" diye cevap verdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından bankaya neden Fatih Terim ile gittiği sorulan Turan, "Fatih hoca büyüğümüzdür, hamimizdir. Böyle bir durum olduğunda bu durumu konuşmak için onunla gittim, Hakan Ateş ile olan ilişkisinden ötürü" dedi. Turan ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

"Seçil'e ne kadar para teslim ettiğimi bilmiyorum"

Arda Turan'ın kardeşi tanık Okan Turan, "Ben şubeye gittiğimde zaman zaman Seçil'e bazen vezneye teslim ettim parayı. Bir defa gittiğimde de Asya Hanım sayım yaparken Seçil hanım da oradaydı. Yanımızda bankadan bir yetkili vardı. Para sayımı bitince, parayı o yetkiliye teslim etti" ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanının banka yetkilisinin duruşma salonunda olup olmadığını sorması üzerine Okan Turan, Ali Yörük'ü gösterdi. Okan Turan ifadesinin devamında, "Parayı teslim ettim ve Ali'nin parayı alıp gittiğini gördüm. 5-6 kere Seçil'e para teslim ettim. Seçili arayıp 'bankaya gel', 'gelme' şeklinde iletişimimiz oluyordu. Ben Seçil'e ne kadar para teslim ettiğimi bilmiyorum. Vezne bölümünde de para teslim ettim. Bazen evrak alıyordum ama belge gibi değil. Ali Yörük ile Seçil Erzan'ın hiç konuştuğunu görmedim" dedi.

"Seçil Erzan'dan para teslim aldım"

Okan Turan, Seçil Erzan'ın avukatının "Ben Okan'a para ödemesi yaptım mı" sorusu üzerine, "Seçil Erzan'dan para teslim aldım. Kaç kere teslim aldım hatırlamıyorum" cevabını verdi.

Seçil Erzan: Yenge doğru söyle

Tanık olarak dinlenen Seçil Erzan’ın eşinin dayısının torunu Nilgün Arabacı, "Arada Seçil’in evine temizliğe gidiyordum. O gün Sermin hanım geldi. Seçil’e 'Üzülme kızım ne varsa anlat bize' dedi. Sonra içeri gittiler. Ben arada çay ve kahve götürmeye gittiğimde 'Sus’ yaptılar. Herhalde ses kaydı vardı. Para konusunda sıkıntısı olduğunu biliyordum. Bankayla ilgili olduğunu düşündüm. Biz Seçil’e borç olarak para verdik. Sermin hanımın eve geldiği gün 'Çok korkuyorum’ dedi ve Sermin hanıma sarıldı. Darbedildiğini görmedim ama kuzenleri tarafında sözlü şiddet vardı dedi.

Bu cümle sonrasında Seçil Erzan, 'Yenge doğruyu söyle' dedi.

Arabacı ifadesinin devamında "Para konusunda konuşuyorlar ve bağırıyorlardı. Sermin hanım kapıda 'Hiç üzülme biz arkandayız senin. Paranda yanında kalacak' dedi ve gittiler. Elinde bir kere para gördüm onu da sistem kapandığı için yanımda getirdim dedi. Birkaç kez birilerine para götürdüm. Ancak kim olduklarını bilmiyorum" dedi.

Duruşmada söz alan Seçil Erzan yengesi Nilgün Arabacı’ya "Lütfen hatırlar mısın" diye sordu ve ardından sesi titreyerek, "Bana uçak biletini kim aldı?, Kaçmamı istediler mi?" diye konuştu. Tanık Nilgün Arabacı bu sorulara, "Evet" yanıtını verdi.

"Parayı banka dışında teslim ettik"

Müşteki İnci Çeviker’in oğlu Tanık Çevik Çeviker ise, "Bankanın Florya şubesinin dışında Ali Yörük ve Atilla Yörük’e para teslim edildi. Annem parayı çekti ve teslim etti. İçeride teslim edeceğimizi düşünmüştük. Beyaz bir araba geldi. Takım elbiseli iki adam bize doğru geldi. Paraları bagaja koyup gittiler" dedi. Ali ve Atilla Yörük’ün avukatı ise müvekkillerinin hiç takım elbise giymediğini söyleyerek, takım elbiseli fotoğraflarının olup olmadığını sordu. Sorular duruşma salonunda tepkilere neden oldu.

Duruşma sonunda Seçil Erzan’ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Heyet, Mehmet Aydoğdu ve Hakan Ateş’in "tanık" olarak dinlenilmesi talebinin banka yöneticilerinin dinlenilmesinden sonra değerlendirilmesine hükmederek, tanıklar Fatih Terim ve Nur Erkasap'ın dinlenilmesi talebinin de bir sonraki celse değerlendirilmesini kararlaştırdı.

Duruşma 24 Mayıs’a ertelendi.