Spor

Savcılık: Manchester City'li Mendy, tecavüz ettiği kadına 'Sorun yok, ben 10 bin kadınla yattım' dedi

30 Haziran 2023 10:49

T24 Dış Haberler

Manchester City futbolcusu Benjamin Mendy'nin genç bir kadına tecavüz ettikten sonra "Her şey yolunda, ben 10 binden fazla kadınla seks yaptım" dediği iddia edildi. 

28 yaşındaki futbolcu, 2020'nin Ekim ayında 24 yaşında olan bir kadına Cheshire'daki malikanesinde cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor. 

Mendy ayrıca, o dönem 29 yaşında olan bir kadına tecavüz girişiminde bulunmakla suçlanıyor. Aynı kadın, Mendy'nin kendisine olaydan iki yıl önce de saldırdığını iddia etti.

Futbolcu, iki suçlamayı da reddediyor. 

Ocak ayında kendisine yöneltilen suçlamalarda suçsuz bulunan Mendy, hakkında karar verilemeyen iki suçlamadan tekrar yargılanıyor. Hakim Stephen Everett, 6 kadın ve 6 erkek üyeden oluşan jüriden kararlarını etkilememesi için eski davanın detaylarına bakmamalarını ve medyadaki haberleri takip etmemelerini istedi. 

Davaya atanan Kral Danışmanı (Britanya'da kompleks davalarda görev yapan üst düzey avukat) Benjamin Aina, "Mendy, evinde parti ve sosyal toplantılar yapıyordu. Bu toplanmalara hem kadın hem de erkek konuklar davet ediliyordu. Savcılığa göre Mendy iki kadın konuğundan faydalanmaya çalıştı. Bir olayda 'Kadın A' ile zorla seks yapmaya çalıştı. Diğer olayda yatak odalarından birinde 'Kadın B'ye tecavüz" etti" dedi. 

Aina'nın mahkemeye okuduğu iddialara göre Mendy, 'Kadın A' ile Barcelona'da bir gece kulübünde tanışıp arkadaşıyla "yakınlaştıktan" bir yıl sonra kendisini evine davet etti. Mendy'nin sabah saatlerinde 'Kadın A' duştan çıktıktan sonra davet edilmeden yatak odasına geldiği belirtildi. 'Kadın A' defalarca dur dese ve mücadele verse de Mendy'nin kadına tecavüz etmeye çalıştığı bildirildi. 

Mendy'nin 'Kadın B'yi de evine davet ettikten sonra "özel" fotoğrafları olan telefonunu aldığı ve odanın kapısını kilitlediği belirtildi. Savcılığa göre Mendy, kadının kıyafetlerini çıkarmasını istedi ve kadın da bu talebe uydu. BBC'nin aktardığı kayıtlara göre daha sonra Mendy telefonu yatağa attı, seks yapmak istemediğini söylemesine rağmen telefonunu almaya yatağa giden kadına tecavüz etti.

Aina, "Bu noktada Mendy bir adın geri adım atıp 'Çok utangaçsın' dedi ve sonra, 'Sorun yok, ben 10 bin kadınla yattım' diye devam etti" ifadelerini kullandı.

Mendy, iki kadınlın da rızası olduğunu iddia ediyor.